Skateforening får alligevel ikke hal i Tved, og nu håber formand på nuværende lokaler på Svendborg Havn

Tved: Der kunne anes lys i Tved for Svendborg Skateforening, men det er nu slukket.

Skaterne var klar til at sige ja til et nyt hjem på Danmarksvej 1 i industriområdet i Tved, men en lokalplan er i vejen, og nu foreslår Svendborg Kommunes forvaltning at stoppe hjælpen til de sydfynske skatere.

Viceborgmester Henrik Nielsen (K) står i spidsen for Erhvervs-, Beskæftigelses- og Kulturudvalget, som behandler sagen. Han og resten af udvalget har allerede vendt tommelfingeren nedad til, at skaterne kan flytte ramper og boards ind i lokalerne på Danmarksvej, som er blevet ledige, efter jobcenteret har forladt adressen.

- På grund af lokalplanen, må vi ikke placere en forening der. Det er jeg ærgerlig over, for jeg så det som en optimal løsning, siger han.

Tilbage på havnen

Næste skridt tages på torsdag, og det kan også være politikernes sidste i sagen. Forvaltningen foreslår nemlig, at man stopper sagen, fordi "kommunen ikke råder over lokaler, som kan anvendes til at huse et skatertilbud", som det står i dagsordenen.

I stedet vil forvaltningen - og udvalgsformand Henrik Nielsen - henvise den nystiftede skateforening til at søge støtte til lokaler på lige fod med andre foreninger.

Skaterne har som en prøveordning haft hjemme i en hal på Østre Havnevej på kommunens regning, men udover tabte lejeindtægter bruger kommunen også personale­timer på ordningen, og derfor anbefales det, at ordningen stoppes.

Derefter kan foreningen så leje sig ind i hallen igen for prisen, siger Henrik Nielsen.

Hvis ikke det sker, kan skaterne blive hjemløse.

- Lejemålet er ikke opsagt endnu, fordi vi afventer situationen, men det kan blive konsekvensen. Foreningen må træde ind som lejer og finde pengene, siger Henrik Nielsen.

Skatere venter

Det er også planen fortæller Michael Kehling, som er formand for Svendborg Skateforening.

Ifølge hans oplysninger vil leje af lokalerne på Østre Havnevej koste 140.000 kroner om året, og foreningen vil kunne søge om at få op til 70 procent dækket ifølge Folkeoplysningsloven.

- Og hvis vores andel bliver 40.000-50.000 kroner, burde vi kunne skaffe det, siger han.

- Men lige nu afventer vi politikernes beslutning på torsdag, og så arbejder videre ud fra det, siger han.

  • Af: