En fodfejl er årsagen til, at Kim Christiansen og Gitte Jensen ikke skal betale kommunen omtrent 33.000 kroner.

Kim Christiansen har stået til at skulle betale omtrent 33.000 kroner til Svendborg Kommune, fordi hans kæreste har været på fuld kontanthjælp, mens han har passet og fået løn for sit fuldtidsarbejde.

Det kommer dog ikke til at ske, og det er faktisk Svendborg Kommunes egen skyld. Det erkender Christina Stavnsbjerg, der er faglig leder i Svendborg Kommunes jobcenter og borgerservice. Det har nemlig vist sig, at Svendborg Kommune har lavet en fodfejl i sagen.

- Reglerne foreskriver, at vi skal lave en skriftlig partshøring af både modtageren af kontanthjælpen og af samboen. Vores fejl består i, at vi ikke har hørt samboen, og det er helt afgørende, oplyser hun og tilføjer, at det er på den baggrund, Svendborg Kommune har oplyst Ankestyrelsen om, at Svendborg Kommune trækker sagen tilbage.

Christina Stavsbjerg fortæller, at tilbagetrækningen skal ses i lyset af, at Ankestyrelse for nylig har udtalt sig i en lignende sag fra Norddjurs, hvor styrelsen slog fast, at kommunens fejl medfører, at kommunen ikke kan indkræve pengene hos borgerne.

- Vi har ikke været præcise nok, og den procedure skal vi have forbedret, så vi ikke begår lignende fejl. Det arbejde er sat i gang. samtidig skal det jo ikke ligge borgeren til last, at vi begår fejl, understreger hun.

Kim Christiansen meget lettet over sagens udfald.

- Det er en forløsning, og på en eller anden måde er det næsten helt uvirkeligt. Jeg har faktisk lidt svært ved at tro på det. Det svarer lidt til, at man har haft en sygdom i kroppen i flere år, og nu er den væk, siger Kim Christiansen, og han understreger, han ikke har gået og spekuleret i at snyde kommunen for penge.

- Vi har ikke på noget tidspunkt haft mange penge, og den opsparing, jeg engang havde er for længst væk. Vi er ikke velhavende. Derfor er vi meget lettede over, at vi ikke skal til at betale de penge tilbage, siger han.

  • Af: