Svendborg klar med nyt natursti-forslag


Svendborg klar med nyt natursti-forslag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ORIENTERING: Klog af skade arrangeres flere lodsejermøder med færre deltagere

SVENDBORG: Ballade bliver der under alle omstændigheder, men hverken politikere eller embedsmænd i Svendborg venter en ny glødende lodsejer-konfrontation, her hvor de nye skitser til naturstien er lagt frem.

- Der er tegn på, at folk synes, det nye natursti-forløb ikke ser helt forkert ud, siger kontorchef Jan Carlsson fra kommunens planlægningskontor.

Formand Knud Albertsen (K) fra teknisk udvalg er enig:

- Debatten om naturstien kom forkert fra start. Jeg tror på et fredeligere efterår, siger han.

Efter tre-fire måneders stilstand, hvor landbrugets natursti-repræsentanter har orienteret og diskuteret med medlemmerne, ruller hjulene påny.

Målet er en samlet godt 200 kilometer lang trampesti fra Lundeborg til Faldsled - støttet af EU-kroner.

Klip en tå og hug en hæl

I Svendborg har teknisk forvaltning på grundlag af de skriftlige protester, som væltede ind, indtegnet en ny natursti-rute. Ikke afgørende forskellig fra forgængeren, men hist og her er klippet en tå og hugget en hæl.

Og klog af skade undlader teknisk forvaltning denne gang at diskutere de nye streger med samtlige lodsejere på eet fælles stormøde.

- Sidste møde var meget følelsesladet og konfronterende. Denne gang indbyder vi lodsejerne ad tre gange, så der højst bliver 20-30 deltagere pr. møde, fortæller Jan Carlsson.

Møderne med de berørte lodsejere i Svendborg holdes 26. og 27. november samt 4. december.

Allerede i torsdags skulle møderækken være påbegyndt, men sygdom medførte aflysning. Kun otte lodsejere havde imidlertid tilmeldt sig, og Jan Carlsson betragter den kendsgerning som signal om, at det nye natursti-forløb ikke er ganske forkert.

- Men hver gang vi laver om på rutens forløb, træder vi måske nogle nye over tæerne, erkender han.

Ny kritik på banen

Heller ikke det nye rute-forløb modtages af lutter åbne arme. Nye lodsejere melder sig med kritik.

Fra proprietærgården Juliegaard ved Skårup lød ingen indvendinger, da den første vandresti-rute blev antydet. Men i dag klager Birgitte Krogsgaard Danø over de nye streger, der medfører et 90 graders sving i Rubjerg Skov.

Birgitte Krogsgaard Danø henviser til en "aldeles pragtfuld vandresti" i skoven, som allerede eksisterer og kunne benyttes i stedet. Samtidig griber en del af den nu foreslåede natursti forstyrrende ind i gårdens juletræsproduktion, fremhæver hun.

Ingen personlig kontakt

Indehaverne af Tvede Skov, Jette Rohde Plinius og Alf Kornelius Olsen, har tidligere raslet med sablen og varslet mulig retssag. De har opnået at få sti-forløbet flyttet væk fra gårdspladsen på deres skovejendom Vemmenæsvej 10, men er stadig kritisk indstillet over for Svendborg Kommunes håndtering af naturstien.

- Lodsejerne er ikke blevet kontaktet hver især. Det bliver vi inden for et par år, hedder det, men når først stregerne er sat, er det for sent, siger Jette Rohde Plinius til Fyens Stiftstidende.

Jan Carlsson, Svendborg Kommunes planlægningskontor, afviser kritikken.

- Alt har jo ligget stille de sidste tre-fire måneder på landboforeningernes foranledning. Men jeg er sikker på, familien kommer til et af møderne i næste uge. Her lytter vi til alle kommentarer, siger Jan Carlsson.

Svendborg klar med nyt natursti-forslag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce