Svendborg-iværksætter rykker ind på hovedbanegården

Det Grønne Køkken - der nu skifter navn til Dlet - åbnede den 31. oktober sidste år i Svendborg Bycenter, og til april rykker restauranten ind på Københvans Hovedbanegård. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

Svendborg-iværksætter rykker ind på hovedbanegården

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Claus Juul åbner Det Grønne Køkken på Københavns Hovedbanegård og ændrer navn på kæden, der skal være landsdækkende i 2020.

Svendborg: Det sydfynske restaurant-koncept Det Grønne Køkken rykker nu ind på en af de bedste og mest trafikerede adresser i landet.

Ejeren, Claus Juul fra Ollerup, er i øjeblikket i fuld gang med at indrette en ny restaurant på hovedbanegården i København, og når han slår dørene op den 5. april, bliver det til den sjette filial i den blot tre år gamle kæde.

Han har i forvejen restauranter i Bruuns Galleri i Aarhus, i Kolding Storcenter, Tarup Centret ved Odense og Svendborg Bycenter, og på onsdag åbner endnu en restaurant i butikscentret Metropol i Hjørring. Claus Juul ser åbningen på hovedbanegården i København som en stor anerkendelse af kæden.

- Der står flere end 1000 firmaer på en liste med dem, der gerne vil ind på hovedbanegården, og når de ringer og tilbyder dig et lejemål, så er det, fordi du har det koncept, som de rejsende vil have. Med åbningen bliver vi en del af en eksklusiv klub, siger Claus Juul.

Ollerup: Ejeren, Claus Jørgen Larsen Juul bag selskabet Planet Video og andre store dvd- og musikbutikker er gået konkurs. Foto: Robert Wengler.
Claus Juul fra Ollerup står bag restaurantkæden, der skal være landsdækkende med 20 filialer inden 2020. Arkivfoto: Robert Wengler
Fakta
Der står flere end 1000 firmaer på en liste med dem, der gerne vil ind på hovedbanegården, og når de ringer og tilbyder dig et lejemål, så er det, fordi du har det koncept, som de rejsende vil have.

Claus Juul, iværksætter
Claus Juul fra Ollerup står bag restaurantkæden, der skal være landsdækkende med 20 filialer inden 2020. Arkivfoto: Robert Wengler
Claus Juul fra Ollerup står bag restaurantkæden, der skal være landsdækkende med 20 filialer inden 2020. Arkivfoto: Robert Wengler

Halvt skridt foran

Han har store udvidelsesplaner for kæden, som skal være landsdækkende i 2020, hvor han regner med at have 20 restauranter spredt ud over hele landet.

Claus Juul fortæller, at han allerede inden sommerferien forventer at åbne yderligere tre restauranter.

Han mener, at han har ramt plet med et koncept med sund fastfood, hvor kunderne kan vælge fra syv store buffeter og betale efter vægt. På menuen står blandt andet thai-retter, som i alle restauranter laves af thailændere.

- Hos os er det nemt, det er relativt billigt, og så er det sundt. Folk kan selv vælge, hvad de vil have, og det er målrettet folk, som har travlt, forklarer han.

Han er tidligere ejer af musik- og videokæderne Axel Music og Planet Video, som blandt andet også havde adresse på hovedbanegården i København. Før det stod han bag City 3-kioskerne i Svendborg, og Claus Juul er kendt som en iværksætter, der er et halvt skridt foran udviklingen.

- Jeg har nok et gen, som betyder, at jeg ser nogle muligheder, som andre ikke ser. Da jeg åbnede den første City 3 på Søgårdsvej i Svendborg, var det før, 7-Eleven kom til, og her måtte politiet flere gange ned i weekenden for at styre trafikken, griner han.

- Vi havde et servicecenter med kiosk, video, fastfood og pizzeria. Vi var de første, der bagte vores eget brød, og det skete på et tidspunkt, hvor det var umuligt at købe noget efter klokken 18. Derfor blev det en kæmpe succes, siger Claus Juul, da han ser omkring 30 år tilbage.

Claus Juul fra Ollerup står bag restaurantkæden, der skal være landsdækkende med 20 filialer inden 2020. Arkivfoto: Robert Wengler
Claus Juul fra Ollerup står bag restaurantkæden, der skal være landsdækkende med 20 filialer inden 2020. Arkivfoto: Robert Wengler

Nyt navn

Siden kastede Claus Juul sig over musik- og videobranchen, og nu er det altså sund fastfood med en twist af Thailand, som har hans fulde opmærksomhed.

De sker på et tidspunkt, hvor alt skal være grønt, og det er årsag til, at han nu skifter navnet på kæden. Når restauranten åbner i Hjørring på onsdag, skifter kæden navn til "Dlet" - med undertitlen "Det Grønne Køkken - Thai Take Away".

- Der er alt for mange i København, der hedder noget med det grønne hjørne eller det grønne køkken. Derfor var det vigtigt med et nyt navn, og nu tager vi skridtet, siger Claus Juul.

Svendborg-iværksætter rykker ind på hovedbanegården

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce