Svendborg-gymnasiers fravær højere end ministeren bryder sig om

Det landsdækkende fraværsgennemsnit på alle gymnasiale institutioner er på 9,5 og Svendborg Gymnasium, der har STX og HF ligger på 9,24. Oure Kostgymnasium på 9,47. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

Svendborg-gymnasiers fravær højere end ministeren bryder sig om

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter de nye fraværsregler skal gymnasierne nu årligt offentliggøre deres elevers fraværsprocent. To Svendborg-gymnasier ligger lige op ad det landsdækkende fraværsgennemsnit på 9,5 procent, der ifølge undervisningsministeren er alt for højt.

Svendborg: Et minuts forsinkelse til undervisningen giver 100 procent fravær, også hvis det er bussen, der er skyld i forsinkelsen.

Sådan er realiteterne blevet, efter at der fra oktober 2018 blev indført nye regler om fravær i gymnasierne. I forlængelse af fraværs-stramninger, skal gymnasierne nu også årligt offentliggøre fraværsprocenten hos deres elever. Både det fysiske og skriftlige fravær. Undervisningsministeriet har netop lavet en opgørelse over fraværsprocenten på landets gymnasier for skoleåret 2017/2018 - og dermed før de nye regler trådte i kraft. Gennemsnittet for det fysiske fravær på samtlige gymnasiale institutioner ligger på 9,5 procent, hvilket ifølge undervisningsminister Merete Riisager (L) er for højt. Det skriver Jyllands Posten mandag.

Og hos Svendborgs gymnasier ligger fraværsprocenten sig tæt op af landsgennemsnittet.

På Oure Kostgymnasium er der en gennemsnitlig fraværsprocent på 9,47. Værd at bemærke er dog, at der heri også indgår fravær for de elever, der dyrker sport i Team Danmark.

På Svendborg Gymnasium er fraværsprocenten, ifølge undervisningsministerens udmelding, også i den højere ende. Skolen, der både har HF, altså højere forberedelseseksamen, og STX - almen studentereksamen, har et gennemsnitlig fravær på 9,24 procent.

- Vi vil altid gerne have fraværet ned, og vi arbejder hele tiden på det, fortæller rektor Jesper Vildbrad.

HF trækker op

Når det er så er sagt, mener han, man bør separere tallene. Skilles de ad, har STX på Svendborg Gymnasium en fraværsprocent på blot 7,72, hvor HF ligger på 12,77.

- Det er ærgerligt, at man ser på tallene samlet set, for HF trækker gennemsnittet op, så skolen generelt set bon'er ud, siger Jesper Vildbrad.

I forhold til gennemsnittet for HF-uddannelserne på landsplan, der er på 21,9 procent, klarer Svendborg Gymnasiums HF-elever det fint, mener rektoren.

- Vi betragter vores fraværsprocent på HF som lavt. Det har tidligere været højere. Initiativer som blandt andet trivselsdage har været en succes, og vores gennemførelsesprocent er også blevet højere end tidligere, forklarer Jesper Vildbrad.

Kigger man på Svendborg Erhvervsskole- og Gymnasiers elever, er gennemsnittet på den fysiske fravær på 7,4 procent. Den ligger lige over grænsen for, hvad ministeren vurderer som optimalt. Nemlig at gymnasierne har en fraværsprocent på maks. 7.

Skiller man HTX, altså højere teknisk eksamen, og HHX, højere handelseksamen, på Svendborg Erhvervsskole- og Gymnasier ad, ligger fraværsprocenten på henholdsvis 6,3 og 8,1 procent.

Svendborg-gymnasiers fravær højere end ministeren bryder sig om

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce