Svendborg får gæsteplejehus


Svendborg får gæsteplejehus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et af de sjældne nederlag til borgmesteren og V, da byrådet besluttede at lave gæsteplejehus til dagplejen

SVENDBORG: Et samlet byråd var på mødet i aftes enige om, at alle argumenter er på plads for et gæsteplejehus til den hårdt pressede dagpleje. Blot mente Venstre ikke, at det skal laves lige nu.

- Et gæsteplejehus skal være en del af en samlet og langsigtet løsning på området.

Det var argumentet - igen og igen.

Men Venstre kom til kort - og borgmesterpartiet måtte indkassere et sjældent nederlag i byrådet.

- Jeg er enig i alle argumenter for et gæsteplejehus. Men vi løser ikke problemet ved at opstille en tilfældig pavillon et tilfældigt sted i kommunen. Vi skal tænke det ind i en langsigtet løsning, argumenterede borgmester Lars Erik Hornemann (V).

Uforståelig tøven

- Jeg forstår ikke Venstre tøven, når man samtidig erklærer sig enig i, at vi har behov for det. Det kan ikke vente - og det risikerer at drukne i andre prioriteringer i en samlet løsning, sagde Hanne Klit (S).

Heller ikke Masoum Moradi (SF) var i stand til, sagde han, at fatte Venstres tøven gennem nu halvandet år.

- Det, Venstre siger, svarer til, hvis jeg sagde, at jeg vil holde op med at ryge, men først efter at jeg har spurgt min læge, om det nu også er en god idé, sagde Masoum Moradi.
Afgørende stemme
Det blev Jens Munk (DF), der afgjorde, at der nu laves et gæsteplejehus.

Jens Munk undlod at stemme om et afværgeforslag fra Venstre. Det fik 14 stemmer - V, Borgerlisten og K.

14 andre byrådsmedlemmer (S, SF, RV, Enhl., Tværsocialisterne og Ny Alliance) stemte imod V's forslag. Dermed bortfaldt forslaget fra Venstre pga. stemmelighed.

Tilbage stod indstillingen fra B&U-udvalget om at lave et gæsteplejehus nu - som dermed var vedtaget.

Mantra for intet

"Langsigtet løsning" - det er blevet et mantra for Venstre, mente Curt Sørensen (S), og sammenlignede det med, hvad der sker ved meditation, når man hele tiden gentager sit mantra: Ingenting.

Tværsocialisternes Arne Ebsen og den radikale Finn Olsen bakkede op om, at der skal handling bag ordene nu og etableres et gæsteplejehus.

Men Borgerlistens Jørgen Pless gik imod at etablere et sådant gæsteplejehus i en pavillon - selv om det bliver kaldt en nødløsning.

- Det kan godt være, jeg ikke har så meget erfaring med børn. Men jeg har erfaringer med pavilloner. Sådan én holder i 80 år som nødløsning, sagde han.

Både formanden for Børn- og Ungeudvalget, Lise-Lotte Tilsted (V), og Venstres gruppeformand, Svend Rosager, erklærede sig ligesom deres borgmester enige i alle argumenterne for at lave et gæsteplejehus - bare ikke i en pavillon og bare ikke lige nu og her.

- Der er et nødråb fra dagplejerne om det. Derfor skal vi gøre noget nu, sagde Hanne Klit.

Og sådan blev det - en pavillon vil blive etableret på arealet ved Wandallsgården. Den skal løse et akut behov for en bygning, som dagplejen kan anvende til gæsteplejehus.

Svendborg får gæsteplejehus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce