Svendborg får en gårdbutik - lige midt i byen

Anne Hjorteberg har snart alt på plads til åbningen af gårdbutikken. Foto: Michael Thorbjørnsen

Svendborg får en gårdbutik - lige midt i byen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svendborg får en gårdbutik i byen. Den hedder Byens Gårdbutik og er et socialøkonomisk projekt, som AOF Center Fyn står bag. Her vil man kunne købe, hvad lokale fødevareproducenter kan byde på.

Svendborg: Fredag slår AOF Center Sydfyn dørene op til en ny gårdbutik. Butikken får adresse på Vestergade 25 og navnet Byens Gårbutik. Her bliver det muligt at købe lokale føde- og råvarer af fra producenter nær Svendborg. Men butikken er mere projekt end butik, og den kunne i princippet have solgt hvad som helst. Gårdbutikken er først og fremmest et socialøkonomisk foretagende, fortæller AOF's nyansatte leder af biksen, Anne Hjortenberg.

- AOF har en mission om at åbne en socialøkonomisk virksomhed for at hjælpe udsatte grupper tilbage på arbejdsmarkedet. Det er jo det, vi er her for. Og i den proces finder man ud af, hvad vi skal sælge - om det er murervarer eller malervarer, eller hvad det er. Og der falder valget på, at vi skal sælge lokale fødevarer.

Og valget blev som det blev, fordi butikstypen giver gode muligheder for at ansætte mange og forskellige mennesker, forklarer Anne Hjortenberg.

- Jeg er sat i det her job for at skabe så mange funktioner som muligt. Og med den her model kan vi for eksempel have en ansat til at levere varer fra gårdene og til skoler eller plejehjem, og derved skaber jeg endnu en arbejdsplads, siger hun.

Den nye leder håber at kunne ansætte fem medarbejdere i praktik med henblik på ordinær ansættelse, og med tiden håber hun på flere. Der er nemlig allerede planer om café med udeservering og arrangementer med smagsprøver på stedet.

Men selv om fokus er på arbejdspladser og ikke på varetype, kan Anne Hjortenberg alligevel godt glædes over, at det netop er lokale fødevarer, som står på hylderne fra den 1. december.

- Det er fint tænkt og helt rigtigt for os. For vi har da ikke brug for endnu et supermarked, som sælger tyske discountvarer, som ikke er produceret eller leveret bæredygtigt. Så det er på alle måder et fint projekt, synes jeg, siger hun.

Klokken 12 på åbningsdagen vil borgmester Lars Erik Hornemann klippe en snor, og der vil være smagsprøver fra butikkens sortiment. Efter festlighederne er Byens Gårdbutik officielt åben.

Byens Gårdbutik
Til at få Byens Gårdbutik på benene har AOF Center Fyn fået et lån på 750.000 kroner hos Arbejdernes Kulturforretning. Det er det største lån Arbejdernes Kulturforretning har udstedt.Den nye butik har udover lånet modtaget 300.000 kroner i LAG-midler og 25.000 kroner fra Sydfyns Elforsynings Almene Fond.

Svendborg får en gårdbutik - lige midt i byen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce