Svendborg: Splittelse om udbud af kommunalt arbejde


Svendborg: Splittelse om udbud af kommunalt arbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Miljø-, Klima- og Trafikudvalget er uenige om sammensætningen af et nyt driftsudbud til vedligehold af kommunens grønne områder og veje. Socialdemokraterne og Enhedslisten ønsker sagen ordentligt belyst og genbehandlet i byrådet.

Opgaven om drift og vedligehold af Svendborg Kommunes veje og grønne arealer skal snart i udbud, da den nuværende driftsaftale med Hededanmark udløber i starten af 2017.

Hvordan en fremtidig aftale skal se ud, er politikerne i Miljø-, Klima- og Trafikudvalget dog ret så uenige om. Mens Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti godkender udbuddet, ønsker Socialdemokraterne og Enhedslisten sagen bremset og taget op i byrådssalen.

Udvalgsmedlem Flemming Madsen (S) kalder det for håbløst, at man ikke evaluerer den nuværende aftale ordentligt, inden man tager stilling til det nye udbud.

- Da vi lavede udliciteringen for fire-fem år siden, var der stor diskussion, og der var mange argumenter/påstande om, hvad det her ville komme til at betyde, indleder han.

- Jeg synes, det er meget naturligt at få svar på de spørgsmål, der trænger sig på nu og her og får belyst, hvorden den nuværende aftale har fungeret, inden vi træffer beslutning om et nyt udbud. Hvad det har betydet for medarbejdere og har det belastet kommunen? Det var der åbentbart ingen af de borgerlige, som synes, var nødvendigt at undersøge.

Udvalgsformand Birger Jensen (V) forstår ikke rigtigt, hvor Flemming Madsen vil hen med sin begæring om at standse sagen.

- Det står uklart for mig, hvad Flemming vil. Hvad er det præcist, han vil undersøge? Han har selv stemt for, at det skal i udbud, og når vi har en administration, der siger, at det har kørt fint, vil jeg ikke belaste den yderligere og pålægge administrationen yderligere omkostninger, siger han.

- Dengang vi lavede aftalen, var der en stor besparing på driften. Administrationen har siden lavet en evaluering på samarbejdet med Hededanmark. For langt den største del er det samarbejde forløbet perfekt og tilfredsstillende. Så hvorfor ikke sende det i udbud og ellers køre det på samme måde, siger Birger Jensen.

Svendborg: Splittelse om udbud af kommunalt arbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce