6.a og 6.b på Thurø Skole opgraderede onsdagens idrætstime til en dobbeltlektion med idolerne fra Svendborg Rabbits

Når 30 6. klasses elever dunker med hver to basketbolde på halgulvet i Thurø, skal der et sæt gode lunger bag fløjten for at skabe ro.

Fløjten har idrætslærer Peter Ovesen i dagens anledning overladt til Svendborg Rabbits stjernespiller, Brandon Rozzell, og anfører og projektleder, Claus Magaard.

- Puh, lyder det fra Brandon Rozzell, men lektionen er først lige begyndt, og særligt drengene i 6.a og 6.b lader ikke stjernen slippe så let fra opgaven.

Flere vil spille basket

De seneste år har Svendborg Basketball Club oplevet en mindre fremgang af ungdomsmedlemmer i klubben, og selvom klubbens medlemstal har ligget på 175 ungdomsspillere de seneste to år, fornemmer formand for Svendborg Basketball Club, Karin Olsen, at medlemstallet generelt er stigende.

Siden oktober sidste år har Svendborg Rabbits besøgt op mod tre skoler i kommunen om måneden som led i en ny sponsoraftale med Svendborg Kommune.

- Medlemstallet er opgjort den 31. december 2015, så det kan sagtens have ændret sig siden tiltaget, fortæller Karin Olsen.

Anfører og projektleder i Svendborg Rabbits, Claus Magaard, mener bestemt, at holdet mærker en stigende interesse for sporten, efter sponsoraftalen trådte i kraft.

- Jeg tror absolut, det trækker flere til, siger han.

  • Mie

    Af:

    Siden april 2016 har jeg jeg lavet avis og digitalt indhold til Ugeavisen Odenses læsere. Inden da sad jeg som jourhavende på Fyens.dk med flere års erfaring. Jeg er uddannet journalist fra Syddansk Universitet, og i 2016 afsluttede jeg min kandidat i digital journalistik. Jeg har boet på Fyn siden 2010, og det er endnu ikke lykkedes mig at snyde en fynbo til at tro, jeg er fra herfra.