Et sundhedshus på Hulgade 9 vil ifølge Svendborg Kommune koste 32 millioner kroner. Ifølge ejeren af adressen vil det kun koste det halve.

32 millioner kroner. Det er den anslåede pris på et sundhedshus på Hulgade 9 ifølge kommunens folk.

Men ejeren af bygningen, Halberg A/S, forstår ikke, hvorfra kommunen har de tal, og virksomheden anslår, at det kan gøres for under halvdelen, altså inden for kommunens budget på 18 millioner kroner for anlæg, inventar og deponering.

- Jeg tænkte, det kan ikke passe. Derfor har vi kontaktet politikerne og tilbudt at udarbejde en plan for, hvad vi mener, det vil koste at etablere et sundhedshus i vores bygning, siger Jens Pave, der oplever, at de som udlejere ikke er blevet hørt i processen.

Ifølge ham er koncernen kun blevet kontaktet af kommunen en gang, hvorefter der var tyst.

Genovervejelse sundhedshus adresse

Hulgade 9 blev af politikerne valgt fra til fordel for den gamle AMU-skole på Ryttervej 59, da det blev vurderet, at man her kunne skabe et hus fyldt med sundhed for blot 18 millioner kroner.

At der nu er en alternativ løsning på trapperne, byder social- og sundhedsudvalgsformand Hanne Ringgard (R) kun velkomment.
Selv om principbeslutningen om, at det kommende sundhedshus skal ligge på Ryttervej, er taget, ser hun det kun som positivt, at der ligger en alternativ løsning.

- Det er dejligt med to attraktive bygninger, som kommunen kan benytte. Ryttervej er stadig vores førsteprioritet, men nu må vi afvente det konkrete tilbud fra Halberg og se, hvad der sker, siger hun.

Socialdemokraternes Hanne Klit, der sidder i udvalgene for både økonomi og social- og sundhed, ser positivt på lyden af det raslende milliontal.

- Hvis prisen for Hulgade bliver halveret, opfordrer jeg kraftigt Hanne Ringgard og borgmesteren til at genoverveje principbeslutningen om Ryttervej 59 og tage sagen op igen, siger Hanne Klit (S)

  • Kirstine Dalgaard Nielsen

    Af:

    Journalist på Fyens.dk. Har tidligere været journalist på Ærø og i Svendborg.