Flertallet af byrødderne ankommer til forhandlingerne af anlægsbudgettet med samme førsteprioritet: at flytningen af uddannelsesinstitutionen Simac skal understøttes ved at investere i havnen.

Svendborg: Når byrådspolitikerne i Svendborg sætter sig om forhandlingsbordet for at blive enige om næste års budget, er der mere eller mindre konsensus om, at en del af anlægskronerne skal gå til investeringer på havnen.

Dette frem for alt for at gøre klar til uddannelsesinstitutionen Simac, som med hjælp af 100 millioner kroner fra A.P. Møller Fonden flytter fra Graaesvej til Nordre Kaj. Det skal havnen gøres klar til, mener byrødderne.

Mulighed for øget lån

Udover flytningen af Simac vil dele af byrådet også prioritere et nyt sundhedshus, men som det ser ud lige nu, er det et projekt, der - ifølge flere af partierne - må vente til budgettet for 2017.

Socialdemokraterne og SF står som de eneste partier fast på, at der allerede i 2016 skal findes penge til en forundersøgelse af et nyt bibliotek på havnen. Det mener andre kan og bør vente.

Læs og forstå hele anlægsbudgettet for 2016 i Fyns Amts Avis søndag eller på www.mitfyn.dk.

  • Katrine Becher Damkjær

    Af:

    Jeg er lokaljournalist på Fyns Amts Avis' Svendborg-redaktion, hvor jeg beskæftiger mig med alle områder af lokalstoffet. Jeg er uddannet fra Roskilde Universitet, hvor jeg har en Cand.Comm med speciale i Journalistik. Jeg har været ansat på Fyns Amts Avis siden 2011 og har en fortid som praktikant på Fyens Stiftstidende, hvor jeg var på Nordfyns lokalredaktion og sportsredaktionen.