Nyt samarbejde mellem Svendborg Kommune og pædagoguddannelsen i Svendborg skal uddanne nye pædagoger med fokus på idræt og bevægelse

Svendborg: Vil man uddanne sig til pædagog for 0-5-årige børn i Svendborg, kan man godt snøre løbeskoene.

Pædagoguddannelsen i Svendborg og Svendborg Kommune har nemlig indgået et nyt samarbejde, som betyder, at de studerende, som fremover målretter uddannelsen til at arbejde med 0-5-årige børn, skal have særligt fokus på idræt og bevægelse.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra University College Lillebælt, som står bag pædagoguddannelsen i Svendborg.

Her siger Anders Nørgaard, som er uddannelseschef på de fynske pædagoguddanelser, at efterspørgslen er stor efter pædagoger med kompetencer inden for idræt, bevægelse og sundhed.

- De kommende pædagogstuderende kommer til at arbejde meget med, hvordan fysisk aktivitet og bevægelse kan fremme børns læring og trivsel. For eksempel i forhold til sundhed, inklusion og livskvalitet i det hele taget, siger Anders Nørgaard ifølge pressemeddelelsen.

I forlængelse af Svendborgprojektet

I Svendborg Kommune har man i forvejen fokus på, at børnehavebørn skal være mere aktive via Svendborgprojektet, hvor ekstra idrætstimer i folkeskolen fra 0.-6. klasse nu er udvidet med endnu mere fysisk aktivitet i kommunens dagtilbud.

Og dagtilbudschef Birgit Lindberg er ikke utilfreds med det nye samarbejde med pædagoguddannelsen.

- Vi ved, at en indsats i dagtilbuddene er afgørende for børns motoriske og sundhedsmæssige udvikling, siger Birgit Lindberg ifølge pressemeddelelsen.

Der er studiestart for den nye profil på pædagoguddannelsen i februar 2018 og ansøgningsfrist 5. juli.

  • Af: