Den kendte Svendborglæge Lasse Hessel, der blandt andet har opfundet femidomet, er gået konkurs

Lægen og opfinderen Lasse Hessel er gået konkurs med sin virksomhed Medic Group Europe A/S.

75-årige Lasse Hessel, der bor i Svendborg, er bedst kendt som manden, der opfandt femidomet - også kaldet kvindekondomet - sidst i 1980'erne.

Patentrettighederne solgte han i 1992, og siden er salget til især u-lande steget voldsomt, da femidomet beskytter effektivt mod aids.

Medic Group Europe, som nu er gået konkurs, arbejdede på at sælge rettighederne til opfindelsen colo tab.

Men forgæves, oplyser Lasse Hessel, som ellers mener, at opfindelsen er snedig nok.

Kort fortalt er der tale om en ring, som er lavet af titanium og er målrettet dem, der har der har fået lavet en kunstig åbning i tyktarmen, så tarmindholdet kan udtømmes i en stomipose.

Ifølge Lasse Hessel kan colo tab'en ved et operativt indgreb sættes fast på tyktarmen, og det smarte er så, at stomiposerne kan hægtes på den. Hvilket betyder, at poserne ikke skal klæbes fast til huden.

- Dermed undgår man, at huden bliver irriteret, siger Lasse Hessel.

Ingen har imidlertid ønsket at købe rettighederne, og Lasse Hessel mener at kende årsagen.

- De tjener flere penge på at sælge hudplejeprodukter end på stomiposer, og derfor har de ikke interesse i titaniumringen, siger Lasse Hessel.

Han oplyser også, at han ikke ved, hvem der har begæret konkursen.

Og hos advokatfirmaet Henning Moritzen, der er kurator på konkursboet, vil advokat Christian Dyrhauge-Klargaard ikke oplyse andet, end at der er tale om "en kreditor".

- Jeg kan kun sige, at vi er ved at danne os et overblik over gæld og aktiver, og at det er for tidligt at sige, om der kommer fuld dækning til kreditorerne, siger advokaten.

Læs mere i Fyns Amts Avis tirsdag den 8. marts.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er journalist på Fyns Amts Avis og skriver om stort og småt på tværs af stofområderne. Er oprindeligt butiksuddannet, men skiftede spor og startede på journalistuddannelsen i Odense i 1999. Efter en praktikperiode på Fyens Stiftstidende blev jeg ansat på det daværende Holbæk Amts Venstreblad i 2003, og efter godt fire år i det sjællandske rykkede jeg tilbage til Fyens Stiftstidende - nærmere bestemt Assensredaktionen - i 2007. Har siden 2010 været ansat på Fyns Amts Avis i Svendborg, hvor jeg også bor. Og så er jeg vokset op i Tommerup på Højfyn. I øvrigt er jeg ikke ret god til golf. Men jeg spiller det alligevel ved enhver given lejlighed.

Mere om emnet

Se alle
Slut med elskovsmidler: Endnu et Hessel-selskab gået konkurs

Slut med elskovsmidler: Endnu et Hessel-selskab gået konkurs

Opfinder erklæret personligt konkurs

Opfinder erklæret personligt konkurs