Kommunen har indgået ny treårig aftale med GOG og er på vej til at gøre det med Svendborg Rabbits også

750.000 kroner til GOG og 540.000 kroner til Svendborg Rabbits fordelt over tre år.

Det er, hvad Svendborg Kommune har vedtaget at spytte i kasserne hos de to største sydfynske sportsfyrtårne.

I forbindelse med GOG's kamp mod - og nederlag til - fusionsklubben KIF Kolding København lørdag underskrev GOG-direktør Kasper Jørgensen og Svendborg-borgmester Lars Erik Hornemann (V) aftalen, som sikrer den sydfynske håndboldklub 250.000 kroner hvert af de næste tre år.

Det er dobbelt så meget, som klubben får i år, og også en aftale, som vil indbringe basketballklubben 180.000 kroner om året, er dobbelt så stor som den nuværende.

Til gengæld skal klubberne via banner- og gulvreklamer synliggøre kommunen, ligesom de skal stille sig til rådighed ved forskellige arrangementer.

Socialdemokraterne har tidligere været modstandere, men har denne gang stemt for, fordi klubberne skal være værter ved en inspirationsdag på kommunens skoler.

Ikke alle er dog tilhængere af initiativet.

SF og Enhedslisten stemte imod, da forslaget blev behandlet i Svendborg Kommunes Økonomiudvalg, og ved den lejlighed sagde Enhedslistens Jesper Kiel, at det efter hans opgave ikke er en kommunal opgave at støtte professionel sport.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er journalist på Fyns Amts Avis og skriver om stort og småt på tværs af stofområderne. Er oprindeligt butiksuddannet, men skiftede spor og startede på journalistuddannelsen i Odense i 1999. Efter en praktikperiode på Fyens Stiftstidende blev jeg ansat på det daværende Holbæk Amts Venstreblad i 2003, og efter godt fire år i det sjællandske rykkede jeg tilbage til Fyens Stiftstidende - nærmere bestemt Assensredaktionen - i 2007. Har siden 2010 været ansat på Fyns Amts Avis i Svendborg, hvor jeg også bor. Og så er jeg vokset op i Tommerup på Højfyn. I øvrigt er jeg ikke ret god til golf. Men jeg spiller det alligevel ved enhver given lejlighed.