Seniorpolitikere fra Svendborg melder sig klar til næste års valgkamp

Det kommende byråd i Svendborg kan blive præget af folk, der for længst har forladt arbejdsmarkedet og er trådt ind i pensionisternes rækker.

En undersøgelse, som Fyns Amts Avis har lavet, viser, at 22 af de nuværende 29 byrådsmedlemmer er parate til at genopstille, og at fem af de 22 vil have rundet pensionsalderen, når det nye byråd træder sammen den 1. januar 2018.

På det tidspunkt vil den konservative Ove Engstrøm være 79 år, Liberal Alliances Jørgen Lundsgaard vil 72, Bruno Hansen (SF) 71 år, Jens Munk fra Dansk Folkeparti vil 69 år, mens Venstres Lone Stærmose vil have rundet 68 år. De er alle klar til at genopstille.

Det samme er Hanne Klit (S), Arne Ebsen (T) og Ulla Larsen (V), der ved valgperiodens start alle vil være fyldt 60 år og have modtaget efterlønsbeviset.

Ove Engstrøm lægger ikke skjul på, at hans alder har spillet en rolle, da han skulle beslutte sig for, om han skulle genopstille.

- Jeg vil være 83, når perioden slutter, så det er klart, at det er noget, som jeg har overvejet meget nøje. Men hvis jeg har det som i øjeblikket, så mener jeg sagtens, jeg kan matche de øvrige, siger han.

Bruno Hansen (SF) forklarer, at han har ligeså meget energi og lyst til at præge udviklingen i Svendborg som hidtil, mens Venstres Lone Stærmose blot set alderen som et tal.

- For mig betyder det ikke noget, om man er 38 eller 68, så længe man er parat til at smøge ærmerne op og har noget at byde ind med, siger hun.

Læs mere på mitfyn.dk og i Fyns Amts Avis fredag

  • Katrine Becher Damkjær

    Af:

    Jeg er journalist på Jysk Fynske Mediers redaktion i Svendborg, hvor jeg jagter alle former for nyheder. Jeg skriver både til Fyns Amts Avis, Fyens Stiftstidende og Fyens.dk. Er bosat i Svendborg med min familie og uddannet på Danmark Journalisthøjskole i 1994.

Mere om emnet

Se alle
Byrådet: En bliver, en anden siger farvel

Byrådet: En bliver, en anden siger farvel