Rustica opgiver Svendborg til fordel for Blåvand. Men skobutikken Aksglæde skal ingen steder. Stamkunderne kan sagtens finde toppen af Møllergade, siger indehaver

Svendborg: Hun har håbet længe. At der ville komme mere liv i Møllergade, hvor hun driver sin forretning Rustica. Men nu opgiver Mette Edri håbet, lukker sin interiørbutik og flytter den til Blåvand.

- Der sker alt for lidt i Svendborg. Nogle gange står jeg og kigger ud på gaden, der er totalt tom. Jeg ved ikke, hvad der sker.

Mette Edri lukker sin butik 10. april. Det har hun annonceret nærmest samtidig med, at boghandlen Troels på sin Facebook-profil fortalte sine kunder, at den 60 år gamle forretning lukker til sommer.

Og de to er ikke ene om at lukke og flytte fra toppen af Møllergade. Mange butikslokale står tomme for tiden.

Det mærker Ulla Aksglæde godt i sin specialskotøjsbutik over for Troels.

Men hun klager ikke. Og skænker det heller ikke en tanke at flytte selv.

- Man tør jo næsten ikke sige det, men det går godt, siger hun.

Hun driver en specialbutik af den slags, som i disse år er hårdt presset af blandt andet internethandel, men hendes kunder hænger ved og finder snildt op i toppen af Møllergade.

- Vi har vores faste kunder, de har nogle specielle problemer, de går glade herfra og så kommer de også igen, som hun siger.

Hun ønsker sig dog alligevel, at hun snart får lidt mere selskab i sin ende af gågaden.

- Jeg håber, den nye trappe (fra Møllergade til Toldbodvej, som er en del af byfornyelsesprojektet Den Grønne Tråd, red.) kan være med til at skabe noget mere liv og nogle flere mennesker i gaden, siger hun.

  • Bødiker_Julie_Ruby_(2015)_022

    Af:

    Jeg er journalist på Fyns Amts Avis' redaktion i Svendborg og skriver om meget forskelligt, men har brugt særligt mange arbejdsdage på at dække sygehusstof, Svendborgbanen og by- og havneudvikling. Mine rødder er jyske, men mit hjerte er tabt til Sydfyn.

Mere om emnet

Se alle
Her åbner Moby Disc: Genopstår i vante omgivelser

Her åbner Moby Disc: Genopstår i vante omgivelser

13
Hvalen genåbner: Moby Disc rejser sig

Hvalen genåbner: Moby Disc rejser sig

Kø hos døende boghandel

Kø hos døende boghandel