Teknik- og Erhvervsudvalget har godkendt, at Svendborg Taxa må lade kilometertaksten stige efter taxiindekset.

Svendborg: Det bliver en anelse dyrere at køre i taxa i Svendborg Kommune. Teknik- og Erhvervsudvalget har netop godkendt, at de såkaldte maksimaltakster fremskrives efter taxiindekset.

Det er Svendborg Taxa, der har søgt om forhøjelse af taksterne, og baggrunden for ansøgningen er, at der har været en stigning i det såkaldte taxiindeks, som Danmarks Statistik står bag, i det forløbne år, og det er normal procedure, at regulere maksimaltaksterne efter det indeks en gang om året, hvis der har været stigninger i indekset. Der har dog ikke været reguleret siden slutningen af 2014.

Priserne stiger med 2,18 procent, og vil eksempelvis betyde, at kilometerprisen på en tur med en almindelig størrelse taxa i hverdagsdagtimerne mellem klokken 06 og 20 vil stige med 0,35 kroner. Om natten og i weekender vil stigningen være på 0,38 kroner.

Sidst taksterne for en taxatur blev reguleret, var det også kilometertaksten og ikke startegebyret, der steg. (jurb)

  • Bødiker_Julie_Ruby_(2015)_022

    Af:

    Jeg er journalist på Fyns Amts Avis' redaktion i Svendborg og skriver om meget forskelligt, men har brugt særligt mange arbejdsdage på at dække sygehusstof, Svendborgbanen og by- og havneudvikling. Mine rødder er jyske, men mit hjerte er tabt til Sydfyn.