Svendborg Dage med Brecht: Syv dage, 30 tilbud

Bestyrelsesmedlemmerne Peter Michaelsen og Helle Wisbech sammen med den franske mimer, "Undskyld" alias Hervé Berg Christianini. Foto. Iben Friis Jensen

Svendborg Dage med Brecht: Syv dage, 30 tilbud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brecht-festival breder sig i år over syv hele dage med 30 arrangementer på programmet

"Undskyld" åbner døren. "Undskyld" tager frakken.

"Undskyld" bliver med Peter Michaelsens ord beskrevet som "meget sød og hjælpsom - men også lidt hjælpeløs".

"Undskyld"s rigtige navn er Hervé Berg Christianini, han er fransk, og han er artist og mimer. Til festivalen "Svendborg Dage med Brecht" er han hyret som Herr Gut, for temaet for dette års festival er netop "Det Gode".

Og i går kunne bestyrelsen bag festivalen med Peter Michaelsen i spidsen så afsløre det færdige og tætpakkede program for den syv dage lange festival, som bliver holdt i dagene 19. til 25. februar.

Fra hørespil til eksklusive teateropførelser. Fra opera til Berliner Cabaret. Fra tyske kortfilm til B-Rejsers fiktive tur til München med svingende ølbægre og salte Pretzeln.

Blandt de allerførste arrangementer er netop hørespillet Lucullus af Brecht. Forestillingen har aldrig været opført i et skandinavisk land og sidste gang, noget publikum kunne følge hærføreren Lucullus til dødsrigets port og med domstolen følge med i, om han nu også havde været et godt menneske, var for 44 år siden. I Schweiz.

Men i halvandet år har en stor gruppe af både amatører og professionelle arbejdet med at få omsat Brecht-dramaet til et rigtigt gammeldags hørespil, der bliver opført i Scala Svendborgs mørklagte biografsal. Blandt aktørerne er den berømte operasanger Stig Fogh Andersen i rollen som Lucullus. Ovenikøbet er det hans datter, Ida Fogh Kiberg, der har instrueret hørespillet, som også omfatter kor, både arrangeret og ledet af Svendborgs altmuligmand på musikområdet, organist Povl Balslev. Alle tekster er naturligvis Brechts originale.

Hele Svendborgs kulturliv har tilsyneladende slået sig sammen om arrangementet: Baggårdteatret, Giant Steps, Svendborg Bibliotek, Harders, Brechts Hus, Fremtidsfabrikken - og et køkken!

Et køkken? Ja, fire teaterforestillinger ("Udsigter fra min bedstemors køkken") foregår i et lokalt, svendborgensisk køkken med plads til 12 tilskuere...

Svendborg Dage med Brecht
Mandag 19. februar til søndag 25. februar

Brecht-pitch (ideer til kommende Brechtforestillinger) mandag

Hørespil tirsdag og onsdag

Marianne Knorr tirsdag

Opera tirsdag

Udstilling og foredrag onsdag

Tyske kortfilm, B-Rejser og Giant Steps torsdag

Tre teaterforestillinger fredag

Teater og cabaret lørdag

Kortfilm, feministisk Salon og afslutning søndag

se www.brechtfestival.dk
Årets Dage med Brecht-plakat klar til at blive hængt op i det sydfynske. Foto: Iben Friis Jensen
Årets Dage med Brecht-plakat klar til at blive hængt op i det sydfynske. Foto: Iben Friis Jensen

"Undskyld" (Hervé Berg Christianini, afsluttede effektufuldt de enkelte punkter til pressemødet for Svendborg Dage med Brecht. Foto: Iben Friis Jensen

Svendborg Dage med Brecht: Syv dage, 30 tilbud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce