Svendborg: Borgmester vil bruge flere penge

Borgmester Curt Sørensen er træt af, at anlægsmidlerne i Svendborg Kommune ikke bliver brugt.
Foto: Kasper Thorup Løftgaard

Svendborg: Borgmester vil bruge flere penge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byrådet har en stor del af ansvaret for, at 100 millioner kroner i Svendborg Kommune ikke blev brugt til at sætte skub i samfundshjulene i gang i 2012, siger borgmester Curt Sørensen (S). Når politikerne ændrer beslutninger og slås i byrådssalen går det udover beskæftigelsen i byggeriet, mener han. Lars Erik Hornemann (V) mener, det er borgmesterens egen fejl.

Byrådet skubber for mange anlægsprojekter foran sig i Svendborg Kommune, og det er blandt andet politikernes egen skyld.

Det mener borgmester Curt Sørensen (S):

- Vi må tage politisk ansvar, når vi gør beslutninger om, fordi nogle politikere øjner muligheden for at spænde ben, hvilket kan forsinke de store anlægsprojekter, siger han og henviser til planerne om at omdanne Torvet og andre dele af bymidten. Her har først højrefløjen og siden venstrefløjen - takket være skiftende flertal - vendte rækkefølgen af planen om

Senest i 2012 blev der udskudt planlagte anlægsopgaver til 2013 for 101 millioner kroner.

- Det ærgrer mig, at vi overfører for mange anlægskroner hen over årene. Det vil sige, at vi ikke når at komme i mål med vores anlægsprogram, og det i en tid, hvor vi skal gøre, hvad vi kan for at styrke job og beskæftigelsen ved at rulle det kommunale anlægsprogram fuldt ud, siger han.

Venstres borgmesterkandidat, Lars Erik Hornemann, er enig i, at der bliver udskudt for mange anlægsopgaver, men peger den politiske pil tilbage på borgmesteren.

- Torvet gik galt, fordi der var snævert flertal, som resten måtte rette sig ind efter. Vi øjnede muligheden og benyttede os af muligheden for at ændre rækkefølgen, og det er et udtryk for, at alle ikke var fælles om beslutningen, siger han.

Læs hvad den 486 millioner kroner store anlægspulje er brugt på de seneste fire år i Fyns Amts Avis mandag

Svendborg: Borgmester vil bruge flere penge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce