Svendborg: Bedre trivsel i hårdt kritiseret familieafdeling

Familieafdelingen i Svendborg Kommune har været plaget af dårlig trivsel hos medarbejderne, og forholdene er stadig ikke perfekte. Men det går den rigtige vej, kan børn- og ungedirektør Claus Sørensen konstatere, efter at der er lavet en ny trivselsundersøgelse. Anne-Marie Jakobsen, der er tillidsrepræsentant i Familieafdelingen i Svendborg Kommune, tror på, at afdelingen er på vej mod bedre tider. Foto: Mads Claus Rasmussen/Privatfoto

Svendborg: Bedre trivsel i hårdt kritiseret familieafdeling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Medarbejderne i Familieafdelingen har fået det bedre gennem det seneste år. Men der er stadig lang vej, inden det bliver rigtig godt, lyder det fra både børn- og ungedirektøren og Familieafdelingens tillidsrepræsentant.

Svendborg: Det går fremad, men der er stadig et godt stykke til målstregen.

Sådan lyder meldingen fra både Svendborg Kommunes direktør for børn- og ungeområdet, Claus Sørensen, og tillidsrepræsentant i Familieafdelingen, Anne-Marie Jakobsen, efter at netop Familieafdelingen har fået lavet en trivselsmåling.

Det er en hårdt prøvet afdeling, der har været under lup.

En arbejdspladsvurdering i januar 2018 blotlagde en trivsel, der var helt i bund, og det var ledelsen, der blev skudt på.

Den var usynlig, uinteresseret i medarbejdernes ve og vel og mest af alt interesseret i at præsentere et skønmaleri udadtil, og konsekvensen var stress, sygemeldinger og generel mistrivsel - hvilket i sidste ende gik ud over børnene, hed det blandt andet i undersøgelsen.

Rapporten kom i kølvandet på, at Socialstyrelsens såkaldte Task Force var blevet sat ind.

Den har arbejdet på at analysere afdelingens styrker og udfordringer samt komme med anbefalinger til ændringer - og nu er der så lavet en frisk trivselsmåling, som der ifølge Claus Sørensen er grund til at glæde sig over.

- Målingen består af mange spørgsmål, og på stort set samtlige parametre er der en forbedring i forhold til i 2017. Så det er entydigt, at der er fremgang, og at pilen peger den rigtige vej, og det er jeg glad for, siger direktøren, der dog samtidig erkender, at der ikke er grundlag for at læne sig tilbage.

- Der er ingen grund til at skjule, at der er et stykke vej, inden vi er i mål. Vi er i gang med en stor og krævende proces, som blev sat i gang for et år siden, og der vil være bump på vejen, siger Claus Sørensen.

Dele af ledelsen i Familieafdelingen er skiftet ud undervejs, men Claus Sørensen vil ikke sige, at det er det, der haft effekt.

- Jeg synes ikke, at jeg vil give nogen karakterer. Men jeg vil sige, at både ledelse og medarbejdere arbejder hårdt på at forbedre tingene, og jeg både håber og tror på, at vi fortsat kan få pilen til at pege den rigtige vej, siger direktøren, der oplyser, at det blandt andet er lykkedes at nedbringe sagsbunkerne, så hver sagsbehandler i gennemsnit har 25 sager. Hvilket er i tråd med anbefalingerne fra Dansk Socialrådgiverforening og har taget noget af trykket af medarbejderne.

Claus Sørensen sætter også ord på, hvad det endegyldige mål er.

- Det er, at vi kan holde økonomien og samtidig have et fagligt og arbejdsmæssigt højt niveau. Men det tager tid - et par år eller tre, vil jeg forvente, siger Claus Sørensen.

Målingen består af mange spørgsmål, og på stort set samtlige parametre er der en forbedring i forhold til i 2017. Så det er entydigt, at der er fremgang, og at pilen peger den rigtige vej, og det er jeg glad for.
Claus Sørensen, børn- og ungedirektør i Svendborg Kommune
Den Permanente Task Force
Den Permanente Task Force på området for børn og unge blev etableret i 2012. Bag den står Ankestyrelsen og Socialstyrelsen. Den har i et halvt år analyseret Familieafdelingens arbejde for at tegne et billede af dens styrker og udfordringer. Herefter er task forcen kommet med anbefalinger til, hvor afdelingen skal koncentrere indsatsen, så blandt andet kvaliteten i sagsbehandlingen bliver styrket.Svendborg Kommune havde herefter mulighed for at sætte et udviklingsforløb i gang, hvor task forcen i 18 måneder ydede støtte til at arbejde videre med de anbefalinger, den var kommet med.

Den mulighed udnyttede kommunen, og forløbet bliver afsluttet i foråret 2019.

Optimistisk tillidsrepræsentant

Anne-Marie Jakobsen, der er tillidsrepræsentant i Familieafdelingen, er overordnet enig i Claus Sørensens konklusioner.

- Vi er ikke i mål, men vi arbejder på det, og mit indtryk er, at stemningen i afdelingen er bedre end for et år siden. Det er ikke godt hele tiden, men det er blevet bedre, siger Anne Marie-Jakobsen, der mener, at toppen har en del af æren for forbedringerne.

- Noget af det, afdelingen har kaldt på, er nærledelse, og selv om det stadig er noget, som nogle af mine kolleger kalder på, er det blevet bedre. Jeg tænker, at vi har fået et mere stabilt ledelseshold de seneste måneder, og at vi er ved at finde en faglig retning, siger tillidsrepræsentanten.

Et bud på, hvornår målet er nået, har hun ikke.

- Men jeg tror på, at det bliver godt. Jeg synes, vi er på vej det rigtige sted hen, og hvis den nuværende ledelse ellers kan blive, har vi et godt fundament, siger hun.

Task Forcens arbejde vil ifølge Claus Sørensen være afsluttet sidst på foråret.

Svendborg: Bedre trivsel i hårdt kritiseret familieafdeling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce