Svend17: Mercur og Svendborg var et godt match

Mercur er nomineret til en Svendpris. Foto: Christian Geisnæs/TV2

Svend17: Mercur og Svendborg var et godt match

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tv-serien om piratradioen Mercur er indstillet til en pris som årets tv-serie i byen, hvor de fleste af optagelserne fandt sted.

Svendborg: Det er sjældent, at en by som location for en stor tv-serie spiller så meget med, som Svendborg gjorde, da de 10 afsnit til "Mercur" skulle filmes. Tv-serien om piratradioen, der sendt i Øresund i fire år fra 1958 er onsdag ved Svend17-prisfesten nomineret til prisen som "Årets Danske TV-dramaserie". Da det er publikum, som bestemmer, vil netop den serie nok høste en del sydfynske stemmer. Selvom de sydfynske locations skulle agere sjællandsk vand og land, så var gader, butikker, huse, coasteren Caroline S., Svendborg Teater, Kogtved Søfartsskole samt sydfynske statister let genkendelige.

- Alt gik ligesom op i en højere enhed. Serien og byens locations passede sammen, og var med til at give serien kvalitet og kunstnerisk værdi, siger direktøren for Film Fyn, Bo Damgaard, der også roser SAM Production og forfatterne Adam Price og Søren Frellsesen for at forene komik, musik og hjertegribende drama i deres manuskript.

- Selvfølgelig skal der altid være nogen, som vil komme hår i suppen. Kritikken har været, at historien, som foregik omkring Øresund og Charlottenlund, blev filmet i Det sydfynske Øhav og Svendborg. Jeg kan kun sige, at DR2s "Badehotellet" foregår omkring Skagen, men den blev sandelig filmet i Værløse.

- I Svendborg havde vi alle de sideeffekter og de håndværkere og hjælpere, som fik tingene til at glide, tilføjer han.

- Klart, at serien er nomineret som "Årets tv-serie", siger den administrerende direktør, som også er godt tilfreds med, at budgettet holdt.

- Fordi basen så heldigt var på Kogtved Søfartsskole, hvis rammer var perfekte, kunne så stor en tv-serie indspilles på kun tre måneder. Det var en produktion, hvor alt klappede, fortæller Bo Damgaard, der som bestyrelsesmedlem for Svend17-filmfesten glæder sig særligt til filmugen.

- Man kan kun blive i godt humør over det program. Valget af Krøyers Have som filmfestens base er perfekt location-valg (siden flyttet til Centrumpladsen, red.), og Erik Clausen som årets æresfilmkunstner er alle tiders, siger Bo Damgaard.

Mercur og Svend
TV-serien "Mercur" er et eventyr om piratradioen "Radio Mercur", som i årene 1958 til 1962 sendte fra et skib, der lå for anker i Øresund. Signalet kunne modtages i det storkøbenhavnske område. Radioen brød med den danske statsradiofoni ved at sende reklamer og de unges nye musikstil, for eksempel rock`n roll.Tv-serien i 10 afsnit blev sendt på TV2 Charlie. Den er produceret af SAM Productions med støtte fra Film Fyn. Optagelserne havde base på Kogtved Søfartsskole og havde blandt andet locations på coasteren "Caroline S", Svendborg, Svendborg Teater, "Vinylen" og andre steder i byen.

Den er onsdag nomineret til en Svendpris i kategorien "Årets danske tv-dramaserie".

Under filmfesten kan man med Baggårdteatrets B Tours høre om produktionen torsdag 31. august kl. 19 på Kogtved Søfartsskole. Skuespiller Jon Lange, som i serien spillede radiopioneren Jan Irsinger, den homoseksuelle rigmandssøn, fortæller om sin rolle. Direktør for Film Fyn Bo Damgaard fortæller om produktionen og Film Fyns nyeste tiltag.

Lørdag 2. sepember klokken 14 til 22 kan man i Lundeborg Havn komme med SVEND on location ved at gå ombord i coasteren Caroline S., der i tv-serien spiller Radio Mercur skibet "Cheeta". I lastrummet vises tre afsnit af serien. På kajen står bilerne fra serien, og der er danseundervisning og bal til pop og rock fra dengang.
Direktør for Film Fyn, Bo Damgaard ved en af de sydfynske locations i tv-serien
Direktør for Film Fyn, Bo Damgaard ved en af de sydfynske locations i tv-serien "Mercur". Svendborg Teater, som agerede Mercur teatret i København, hvor piratradioen holdt reklame og musik- shows. Foto: Kim Rune.

Svend17: Mercur og Svendborg var et godt match

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce