Erik Clausens datter præsenterede filmen "Villa Paranoia" til de lokale filmentusiaster, der havde taget plads i aftensol på Centrumpladsen. En film, som hun har et helt særligt forhold til.

Svendborg: "Villa Paranoia" blev lavet i begyndelsen af dette årtusinde, og Erik Clausens datter Louise Clausen var med på sættet. Hun var ikke bare med, hendes navn gentages støt ned gennem rulleteksterne på den film, som hun selv holder mest af.

- Der er en poesi og en stemning i den her film, som rammer mig. Meget smukke billeder, og fordi jeg var yngre dengang, kunne jeg relatere til den kvindelige hovedrolle, som også betog mig. Den film er lidt speciel for mig, siger Louise Clausen, da hun træder frem for publikum på Centrumpladsen mandag aften.

- Der er en poesi og en stemning i den her film, som rammer mig.

Louise Clausen om "Villa Paranoia"

Det er hendes far, der er vant til rampelyset, mens hun har været hans datter, hans medarbejder og senere også hans partner på filmproduktionerne. Men hun har holdt sig bag kameraet, mens han har spillet sine mandlige hovedroller.

Også det har været lidt specielt.

- Det er en stor gave at arbejde sammen med en, man er så tæt på følelsesmæssigt. På den ene side skulle jeg helst lave dobbelt så meget, som de andre, fordi det ikke skulle hedde sig, at datteren kun får de gode tjanser. På den anden side har jeg kunnet slippe af sted med at sige ting til ham, som andre var blevet fyret for, fortæller Louise Clausen fra scenekanten.

Mellem far og datter er tonen bramfri, og de kan sagtens diskutere, hvordan tingene skal være. Men i sidste ende, er der en overordnet regel, de er enige om.

- Det er min far, der har det sidste ord, siger hun.

- Men det at skabe en film er også så følsomt for ham, at jeg ikke skal begynde at diskutere hans ide, før den er kommet ud af hans hoved og indtalt på computer. Så sætter jeg mig og skriver hans ord ind. I den proces har jeg hans stemme i ørene, og måske hører jeg noget, som jeg har lyst til at ændre.

- På det stadie kan vi godt begynde at diskutere og udvikle et manuskript sammen.

Far Erik

Louise Clausen har været med far på arbejde siden barndommen og altid været tiltrukket af branchen.

- Jeg var optaget af det hele. Men jeg har det bedst med at være med til at skabe filmens univers. Og så elsker jeg også, når vi optager, og bagefter vil jeg gerne være med til at klippe og ligesom skabe filmen en gang til, siger hun.

Så forstår man bedre, hvorfor hun fylder mere og mere i rulleteksterne - og sådan skulle det gerne blive ved.

- Den seneste film handler om døden, men det er ikke det samme, som at det bliver Eriks sidste film. Tværtimod har vi allerede en ny på vej, siger Louise Clausen om den mand, der er hendes far, men som det i 1970'erne var politisk korrekt at kalde ved fornavn.

Den far, som også er hendes legekammerat og kollega, og som hun har skabt "Villa Paranoia" sammen med.

Og så kan solen gå ned, filmen lyse op, og publikummet, der er mere jævnaldrende med hendes far Erik end med hende selv, sætte sig godt tilrette.

  • Gedde_Gitte_(2015)_035

    Af:

    Allround journalist med særligt fokus på krimi og erhverv

Mere om emnet

Se alle
Erik Clausen hædres i Svendborg: - Fri fantasi er menneskets bedste legetøj

Erik Clausen hædres i Svendborg: - Fri fantasi er menneskets bedste legetøj