Den svendborgensiske filmfest Svend17 kommer i år til at række længere ud, end tilfældet har været det de forgangne år. TV2 Danmark og Go' Aften Danmark vil nemlig rette deres fokus mod filmfesten og publikumsprisen før og under arrangementet.

Opdateret torsdag klokken 11.45: Prisuddelingen onsdag den 30. august er på Torvet, og ikke i Krøyers Have, som man kunne få indtryk af i en tidligere version.

Svendborg: Når den ugelange, sydfynske filmfest Svend17 løber af stablen ultimo august, vil det i år blive med national mediedækning og dermed nå et godt stykke ud over Svendborgs grænser.

Svend17

Den ugelange filmfest, Svend17, løber i år fra lørdag den 26. august til lørdag den 2. september. Årets hæderskavalkade tilegnes Erik Clausen, og der i den forbindelse lagt i kakkelovnen til flere forskellige arrangementer samt en udstilling for at hylde Erik Clausens mange talenter.

I år kommer der en festivalplads i Krøyers Have i Svendborg, hvor også flere aktiviteter og naturligvis flere filmvisninger vil finde sted, ligesom tilfældet er det i Scala Svendborg og på diverse locations i Svendborg og omegn.

Ligesom de forgangne år tildeles årets publikumspris fordelt på otte forskellige kategorier med rød løber af utallige kendisser på Torvet.

Både TV2 og Go' Aften Danmark har nemlig planer om at kaste sig ind i dækningen af den folkelige filmfest i Svendborg.

Det fortæller TV2-redaktør Helle Sønderby, som er begejstret for den publikumsbaserede prisuddeling.

- Sidste år var vi nede i Svendborg for at lave et indslag fra Svend16, og der blev vi ret forelskede i arrangementet, fordi det er så hyggeligt og folkeligt. Stemningen og hele ideen bag publikumsprisen er markant anderledes end den klassiske galla, siger Helle Sønderby.

- Blandt andet de mange ting, der sker på festivalpladsen og den fantastiske stemning herfra, vil vi gerne formidle videre til seerne.

Ud over grænserne

Nyheden om, at landsdækkende medier vil gøre et nummer ud af Svend17, er i den grad kærkommen hos folkene bag festen.

Det fortæller eventchef ved Svendborg Event, Anja Haas.

- Det er jo fantastisk. At få skabt en interesse blandt de nationale medier er netop, hvad der i alle årene er blevet arbejdet på. Og det bærer frugt nu, hvor TV2 har fået øje på, at særligt publikumsprisen passer perfekt til deres segment, siger Anja Haas, som mener, at en bred mediedækning af Svend17 vil kunne mærkes på flere områder.

- Det betyder jo, at vi endelig får Svend-festen ud over Svendborgs grænser, fordi den nu har den volumen og tyngde, der skal til for at trække folk udefra til, siger eventchefen.

Optakt og live-sending

Ifølge TV2-redaktøren, Helle Sønderby, er TV2s planer med dækningen blandt andet at sætte fokus på afstemningen til publikumsprisen frem mod prisuddelingen og Svend17.

- Det gør vi i samarbejde med Go' Aften Danmark, som kommer til at lave nogle optaktsindslag i ugen op til filmfesten, fortæller Helle Sønderby.

Under selve Svend17-prisuddelingen på Torvet onsdag den 30. august er TV2s planer endvidere at sende direkte.

TV2-redaktøren oplyser desuden, at man håber på at kunne få mindst én af prisuddelingerne med i programmet og om muligt fortsætte dækningen af eventet på tv2.dk.

Hvorvidt det bliver tilfældet, er dog ikke lagt fast endnu, fortæller Helle Sønderby.

- Lige nu overvejer vi, om vi skal fortsætte med sende fra Svendborg på tv2.dk, men det har vi ikke endeligt besluttet endnu, siger hun.

Aktivitetsfyldt program

På programmet til Svend17 vil der både for festgængerne og dem hjemme i stuerne være rigeligt at se frem til, mener eventchef Anja Haas.

- I år har vi valgt Erik Clausen som hædersgæst, og han er jo en multikunstner. I nøje samarbejde med Erik Clausen vil vi udvælge nogle af hans film, som skal vises, hvor det er muligt, i Krøyers Have. I haven kommer der desuden et fint program, og vi håber selvfølgelig på, at en masse folk i byen vil komme ned og hygge sig, siger Anja Haas, som oplyser, at man igen i år kører med on-location arrangementer.

- I Lundeborg vises der afsnit fra Mercur-serien i lastrummet ombord på Caroline S, mens der på kajen er musik fra serien og danseopvisninger i strutskørt. I Gorilla Park er der snobrød, tipi og popcorn over bål for børn, for blot at nævne nogle af de mange aktiviteter gennem ugen, siger Anja Haas.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
Se de nominerede film til Svend Prisen 2017

Se de nominerede film til Svend Prisen 2017