Den kommende uges Svend-festligheder er i 11. time flyttet til Centrumpladsen, fordi Krøyers Have er for hårdt medtaget efter flere arrangementer i vådt vejr.

Svendborg: Det bliver alligevel ikke Krøyers Have, der kommer til at danne ramme om en festivalplads til Svend17.

Det oplyser Anja Mia Haas, der er chef for Svendborg Event.

- Vi har kigget på Krøyers Have sammen med Hededanmark, der passer den, og konklusionen var, at den har lidt overlast på grund af blandt andet Gammel Torvedag og Hansted Live sammenholdt med de usandsynligt store mængder regn, vi har fået den her sommer, siger eventchefen.

Festlighederne er derfor flyttet til Centrumpladsen, som måske så kan kaldes Svendtrumpladsen, hvor det hele skydes i gang, når borgmester Lars Erik Hornemann (V) frisætter en flok balloner lørdag klokken 10.30 som signal til, at det nu står på børnelørdag. Arrangementer hele næste uge er også flyttet til Centrumpladsen.

Anja Mia Haas er ærgerlig over, at det har været nødvendigt at flytte affæren, men oplyser, at der egentlig ikke var et valg.

For i kølvandet på kombinationen af arrangementer og heftig regn har Hededanmark kørt en del jord på Krøyers Have, og der vil gå noget tid, inden græsset er groet igennem det.

- Vi har fået at vide, at undergrunden er meget våd, og med den vejrudsigt, vi har, risikerer vi, at det hele bliver et ælte. Vi vil ikke risikere, at folk kommer til at gå i mudder til knæene, og desuden skal vi jo passe på vores smukke have, siger Anja Mia Haas.

Børnelørdagen byder på blandt andet filmen Vaiana, og der er gratis madposer, is og en hawaiiblomst til de første 100 fremmødte. Desuden vil der i løbet af dagen være kokosnøddekast. Børnene kan få en vaskeægte maui-tatovering, og det er teaterchef Jakob Bjerregaard Engmann fra Baggårdteatret, der er vært dagen igennem.

Prisfesten onsdag den 30. august er fortsat på Torvet.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er journalist på Fyns Amts Avis og skriver om stort og småt på tværs af stofområderne. Er oprindeligt butiksuddannet, men skiftede spor og startede på journalistuddannelsen i Odense i 1999. Efter en praktikperiode på Fyens Stiftstidende blev jeg ansat på det daværende Holbæk Amts Venstreblad i 2003, og efter godt fire år i det sjællandske rykkede jeg tilbage til Fyens Stiftstidende - nærmere bestemt Assensredaktionen - i 2007. Har siden 2010 været ansat på Fyns Amts Avis i Svendborg, hvor jeg også bor. Og så er jeg vokset op i Tommerup på Højfyn. I øvrigt er jeg ikke ret god til golf. Men jeg spiller det alligevel ved enhver given lejlighed.