Svært at spare på børnene


Svært at spare på børnene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikerne skal finde 20 millioner kroner på familieområdet

SVENDBORG: Det kan blive en næsten umulig opgave for Børn- og Ungeudvalget at finde besparelser i Familieafdelingen, så området kan overholde det budget, der tegner til at skride med over 20 millioner kroner.

Hvor man på teknikområdet kan beslutte at udskyde en cykelsti til næste år, hvis budgetterne skrider, så er det stort set umuligt at bremse tilgangen af udsatte børn - og ulovligt at vente med at sætte ind til næste budgetår.

Det erkender kommunaldirektør og nuværende børn og ungedirektør Erik Meldgård Bendorf.

- Kommunen er rigtig god til at styre, hvor vi har styringsmulighederne, fortæller Erik Meldgård Bendorf.

- Men her er der tale om et område, hvor vi ikke selv styrer tilgangen. Vores muligheder for at styre er meget små på det område, siger han.

Formand for Børn- og Ungeudvalget Lise-Lotte Tilsted ser heller ingen lette løsninger i jagten på de 20 millioner kroner.

- Vi har ingen mulighed for at påvirke det her. Hvis der er en underretning, og der er hold i den, så skal vi anbringe, fortæller hun.

Lovgivningen forpligter af gode grunde administration og politikere til at gribe ind, når det drejer sig om udsatte børn.

Kræver lang indsats

Over hele landet stiger udgifterne til anbringelser og foranstaltninger over for børn og unge, der har problemer hjemme.

Og at vende udviklingen i antallet af udsatte - og udgifterne til disse, er ikke noget, man klarer på en nat.

- Hvis man skal styre tilgangen, så kræver det en lang indsats med at se på, hvordan vi kan spotte ting hurtigere og forebygge mere, fortæller Erik Meldgård Bendorf.

Med en tidlig indsats kan man måske nå problemerne i opløbet, før der opstår behov for en egentlig anbringelse.

- Men tidlig indsats øger udgifterne her og nu, og så kan man håbe på, at det virker på lang sigt, forklarer Erik Meldgård Bendorf.

Ellers er mulighederne for indgriben forholdsvis få.

Politikerne kan skære ned på priserne på den enkelte foranstaltning, ved at bede forvaltningen altid vælge de billigste løsninger. Men risikoen er, at kvaliteten ryger - og derfor bare skubber problemet videre til en dyrere, længere eller mere omfattende foranstaltning.

Lise-Lotte Tilsteds håb er, at politikerne på Christiansborg vil komme kommunerne til hjælp, så regeringen ikke straffer kommunerne økonomisk, hvis de ikke overholder budgetterne på børn - og ungeområdet.

I løbet af sommeren gennemføres børn- og ungeafdelingen en forvaltningsrevision, der skal give politikerne en ide om, hvor der kan hentes besparelser på området.

Svært at spare på børnene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce