Mikael Stender flytter fra Svendborg og overgiver førstesuppleantpost til Johan Emil Rasmussen.

Svendborg: Dansk Folkepartis førstesuppleant til byrådet, Mikael Stender, er tabt for partiforeningen i Svendborg.

Den 46-årige radiograf har fået job på Nykøbing Falster Sygehus og har valgt at flytte fra Svendborg til fordel for en af Dansk Folkepartis absolutte højborge. Anført af folketingsmedlem René Christensen fik partiet ved valget i november sidste år 24 procent af stemmerne i Guldborgsund Kommune og scorede 7 af de 29 pladser i kommunalbestyrelsen.

- Jeg har sat mit hus til salg og glæder mig til at flytte til Nykøbing, hvor jeg fortsat vil være politisk aktiv, siger Mikael Stender.

Han fik ved valget i november 184 personlige stemmer, men da han ikke kan repræsentere partiet i Svendborg Byråd uden at bo i kommunen, overlader han posten som førstesuppleant til den 24-årige teologistuderende Johan Emil Rasmussen. Han fik 176 personlige stemmer ved valget.

Mikael Stender, der tidligere har stillet op for både Socialdemokratiet og Venstre, bor i Bregninge på Tåsinge, men har altså sit hus til salg. (olgr)

  • Katrine Becher Damkjær

    Af:

    Jeg er journalist på Jysk Fynske Mediers redaktion i Svendborg, hvor jeg jagter alle former for nyheder. Jeg skriver både til Fyns Amts Avis, Fyens Stiftstidende og Fyens.dk. Er bosat i Svendborg med min familie og uddannet på Danmark Journalisthøjskole i 1994.