Sundhedsplejerske Susanne Riber frygter konsekvenserne, hvis fødeafdelingen i Svendborg lukker allerede nu

Svendborg: Sundhedsplejerske Susanne Riber fra Svendborg er ikke begejstret for regionens spareforslag om at lukke fødeafdelingen i Svendborg før det nye supersygehus er færdigt.

Derfor melder hun sig nu på banen i debatten forud for, at politikerne torsdag 31. marts skal samles og beslutte hvilke spareforslag, der skal pilles ud af sparekataloget, der blev offentliggjort i januar.

Susanne Riber har svært ved at se, hvor der skal være plads til de ekstra godt 800 fødsler, der hvert år finder sted på fødeafdelingen i Svendborg, når nu det nye sygehus ikke er bygget færdigt endnu. Og hun frygter, at konsekvenserne af, at én samlet fødeafdeling bliver så presset på plads og personale, vil være, at familierne ikke får den gode start på familielivet, som er så nødvendig.

- Det starter i graviditeten og gælder også for fødslen. Hvis ikke, der er den ro og støtte, som familierne har brug for, ser vi familier, som kommer helt skævt fra start. Og jeg tror, det er rigtig svært at give det samme på en stor specialafdeling, som man giver på Svendborgs fødeafdeling og har arbejdet på gennem mange år, siger Susanne Riber, der har været sundhedsplejerske i 25 år.

Mellemrubrik

Dårlige fødselsoplevelser kan betyde, at kvinderne i større stil vil droppe amningen, som ellers har stor betydning for kontakten mellem mor og barn og for barnets ernæring, forklarer Susanne Riber, der også formoder, at det kan give mere arbejde til sundhedsplejen.

- Det kan betyde, at vi kommer til at skulle lægge nogle flere besøg i starten hos de familier, der ikke har fået den start, de burde. De vil have brug for støtte, fordi de ikke har fået den ro og opbakning, som de har brug for.

  • Bødiker_Julie_Ruby_(2015)_022

    Af:

    Jeg er journalist på Fyns Amts Avis' redaktion i Svendborg og skriver om meget forskelligt, men har brugt særligt mange arbejdsdage på at dække sygehusstof, Svendborgbanen og by- og havneudvikling. Mine rødder er jyske, men mit hjerte er tabt til Sydfyn.

Mere om emnet

Se alle
3
Folkemøde mod lukning af fødegang

Folkemøde mod lukning af fødegang

Svendborg: Fødselssamtaler forebygger angst og depression

Svendborg: Fødselssamtaler forebygger angst og depression

Høringssvar: Ansatte på fødeafdeling frygter færre fødestuer

Høringssvar: Ansatte på fødeafdeling frygter færre fødestuer