Kammerateriet gentager efterårets streetfood-succes og åbner i vinterferien dørene til et nyt madmarked på Frederiksøen.

Svendborg: Når folkene bag Kammerateriet i næste uge åbner Rundbuehallerne på Frederiksøen for et streetfoodmarked, får Svendborg sin første Michelin-stjerne.

15 barer og dampende madvogne ruller den 14. februar ind i de gamle værtshaller, og blandt dem er den thailandsk københavnerrestaurant Kiin Kiin, der har en af de eftertragtede gourmetstjerner.

- De kommer med deres mobil-setup, og på den måde får Svendborg sin første Michelin-stjerne, siger Lasse Bekker fra Kammerateriet, der for anden gang står bag et streetfoodmarked i Svendborg.

Første gang var i skolernes efterårsferie, hvor op imod 10.000 gæster i løbet af fire dage rykkede ind ved borde og bænke og kastede sig over fristelserne fra de 14 gadekøkkener. Denne gang ruller 15 barer og gaderestauranter ind i de rustikke omgivelser, og langt de fleste af dem er nye.

- Det er vores filosofi, at vi gerne vil variere tilbuddene fra gang til gang, så Svendborg får nogle forskellige madoplevelser, og streetfood kan være enormt varieret fra noget hurtigt fastfood til noget enormt lækkert, siger Lasse Bekker.

Det var kompagnonen Rune Kruse, der kom på sporet af Kiin Kiin, og han glæder sig over, at festivalen kan præsentere streetfood i Michelin-klassen.

- Vi ledte efter noget spændende, som kunne give folk en unik madoplevelse og faldt over et billede af deres foodtruck. De kører sjældent ud, men det lykkedes at få lavet en aftale med dem i vinterferien, fortæller Rune Kruse.

Arrangørerne blev nærmest blæst bagover af interessen ved det første streetfood-marked i oktober, og derfor har de nu udvidet hallen med flere siddepladser. Markedet er åbent fra onsdag den 14. til lørdag den 18. februar.

  • Katrine Becher Damkjær

    Af:

    Jeg er journalist på Jysk Fynske Mediers redaktion i Svendborg, hvor jeg jagter alle former for nyheder. Jeg skriver både til Fyns Amts Avis, Fyens Stiftstidende og Fyens.dk. Er bosat i Svendborg med min familie og uddannet på Danmark Journalisthøjskole i 1994.

Mere om emnet

Se alle
Harmonisering: Samme regler for udeservering i gågaden og på havnen

Harmonisering: Samme regler for udeservering i gågaden og på havnen

Frederiksø: Politisk dilemma mellem erhverv og kultur

Frederiksø: Politisk dilemma mellem erhverv og kultur

Appel: Hold fast i grænsen på Frederiksø

Appel: Hold fast i grænsen på Frederiksø