Strandet med motorstop


Strandet med motorstop

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

REPARATION: Tre sejler-søskende fra Sønderjylland venter kun på afgang
SVENDBORG: Skønt Bjarke, Sune og Lykke Asmussen bor som herrefolk om bord - med eget toilet, kabys og solpromenade - er de ved at være trætte af Svendborg.

Her har tømmerflåde-besætningen gjort ufrivilligt ophold siden lørdag, hvor påhængsmotoren satte ud og afbrød den sønderjyske sejltur rundt om Fyn.

- I starten var det meget hyggeligt. Vi ankom under havnefesten i Svendborg, og folk satte havestole hen til kajen og snakkede med os, fortæller den 18-årige skipper, Bjarke Asmussen.

Familiesammenholdet fejler intet her. Bjarke og bror Sune, 16 år, fik i weekenden assistance af lillesøster Lykke, 14 år, da et af de tidligere besætningsmedlemmer måtte rejse hjem.

Og lige der - skråt over for tømmerflåden i Svendborg Havn - befinder sig nu "min fars onkel", som straks sejlede i motorbåd fra Egernsund til Sydfyn, da han hørte, at den selvbyggede tømmerflåde var strandet. "Fars onkels" opgave bliver at trække den tunge tømmerflåde over til marineforretningen, der skal reparere motoren.

Flydende sommerhus

Om motorbåden så har kræfter nok, vil vise sig. For det er et tungt og velindrettet flydende sommerhus, Bjarke og Sune Asmussen har tømret sammen.

Olietønderne, der holder familien oppe, er lagt ud i tre rækker akkurat som en trimaran. Fiskenet er udspændt mellem pontonerne og tjener som solpromenade, og bådsmand Sune klatrer frejdigt op i masten med sin kikkert, når det kniber med orienteringen.

- Vi mangler kun et sørøverflag og en udkikstønde, mener Lykke.

Nu gik det ellers så fint. Bjarke og Sune havde besluttet sig for at sejle rundt om Fyn inden lørdag denne uge, og fra hjemhavnen ved Raade Strand tæt på Aarøsund satte sønderjyderne kurs mod Middelfart og videre med Bogense på styrbord. Ved Kerteminde blæste det op, og søfolkene stirrede ind i meterhøje bølger.

- Men hun sejlede godt. Endnu bedre, end jeg havde regnet med, siger Bjarke.

Tømmerflåde-byggeren

Han har bygget tømmerflåder, fra han var 11 år, og det nuværende eksemplar er bedre indrettet end nogen af forgængerne. Bjarke skønner, at fartøjet har kostet den unge familien Asmussen omkring 11.000 kroner at bygge.

Sidste år sejlede han og Sune rundt om Als, og i år er ambitionerne skruet yderligere i vejret.

Lillesøster Lykke har fulgt brødrenes arbejde nøje og selv på Brørup Marked indkøbt tømmerflådens redningskrans for 30 kroner.

Man kan ikke sige, at denne svigagtige påhængsmotor har været overanstrengt. Den var kun aktiveret på en ganske lille strækning, hvor strømmen viste sig særlig stærk og modgående. Ellers har de 45 kvadratmeter sejl - bestående af tynde presenninger - klaret både fart og kurs.

Alt det er fortid. Kursen hjemad er lagt, for Sune starter i gymnasiet på mandag, Lykke skal på efterskole, og Bjarke regner med at skulle fiske fra Hvide Sande. Så farvel Svendborg. Næste stop bliver formentlig Avernakø, inden hjemhavnen i Raade anløbes.

Strandet med motorstop

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce