Sara Huus Linds mor og bror følger drabssagen mod hendes kæreste fra tilhørerrækkerne. Det samme gør den tiltaltes familie. Udenfor fulgte omkring 40 venner og familie med på internettet, fordi der ikke var plads til dem indendøre.

Svendborg: Det var en surrealistisk oplevelse for 26-årig Benjamin Huus Lind at sidde i Retten i Svendborg torsdag. Han overværede drabssagen mod en 24-årig mand, som er tiltalt for drabet på hans søster, Sara Huus Lind, der blev tæsket ihjel 17. september 2016.

- Jeg ønsker ikke for nogen mennesker, de skal opleve det, det er så sygt, siger han til Fyns Amts Avis.

- Jeg ønsker ikke for nogen mennesker, de skal opleve det, det er så sygt.

Benjamin Huus Lind

Han fortæller, at han forsøgte at få øjenkontakt med den tiltalte, som var kæreste med Sara Huus Lind, men uden held. Og Benjamin Huus Lind har det ikke nemt med, at den tiltalte - som har erkendt vold med døden til følge, men ikke drab - kan komme ud, mens han stadig er ung.

- Mit ønske er, at der er nogen mennesker, der tager sig meget kærligt af ham, når han kommer i fængsel. For min skyld måtte han gerne ligge fire meter under jorden. Jeg har ikke det mindste til overs for den mand, siger han.

Han siger, også at hans indtryk var, at hans søster og den 24-årige tiltalte havde et godt forhold, inden det slog klik for den manden ved en konflikt i deres lejlighed på Søgårdsvej i Svendborg.

- Der er ingen tvivl om, at de elskede hinanden. De holdt af hinanden, men så er der sket noget, der gjorde, at han fik et eller andet blackout og flippede ud, fordi han ikke kunne kontrollere en almindelig konfrontation, og hun ikke havde lyst til at snakke om tingene, når han havde, siger Benjamin Huus Lind.

Nyt look

Benjamin Huus Lind er mødt op sammen med sin og hans afdøde søsters mor, Laila Lind. Faren Alex Jensen er blevet hjemme, men til at støtte familien er til gengæld mødt 30-40 venner og pårørende op i solen udenfor Retten i Svendborg.

Kun fire af dem fik dog plads i retssalen, da man havde valgt en lille sal til drabssagen. Resten blev udenfor i det gode sommervejr og fulgte liveopdateringen fra fynsamtsavis.dk og andre medier.

Det er hård kost, mor og søn er udsat for inde i Retssal 1 dagen igennem. Detaljerne om Saras voldsomme død er ikke rare at få beskrevet. Især blev de berørt, da hospitalslægen, som måtte opgive at redde Sara, afgav vidneudsagn og brød sammen ved minderne fra den frygtelige septembernat.

- Lægen sagde, at det var det værste, han havde set. Han var meget berørt, og når man tager i betragtning, at det er hans job, så må det have været meget slemt, konstaterer Laila Lind stille.

- Jeg synes til gengæld, at han (den tiltalte. red) virker kold og arrogant, når han sidder der og ikke viser tegn på følelser overhovedet. Der er slet ingen reaktion. Det er mærkeligt, synes jeg, siger hun.

- Jeg ønsker bare, at Sara mærkede mindst muligt, men hun var jo ikke bevidstløs hele tiden.

Også den tiltaltes far, mor, bror og kammerat var til stede, men de ønskede ikke at tale med pressen.

Tiltalte selv sad stille og svarede præcist og reflekterende på de spørgsmål han fik. Han var iført sorte bukser og skjorte og havde anlagt sig et fuldskæg, siden den fatale septembernat, hvor han blev årsag til sin kærestes død.

Sagen fortsætter fredag, hvor der også ventes at falde dom.

  • Af:

  • Gedde_Gitte_(2015)_035

    Af:

Mere om emnet

Se alle
1
Minut for minut: Det fortalte Saras drabssigtede kæreste i retten

Minut for minut: Det fortalte Saras drabssigtede kæreste i retten

4
Sara blev 23 år: Drabssagen begynder i dag

Sara blev 23 år: Drabssagen begynder i dag

Tiltalt i Sara-drab: Jeg elskede hende jo

Tiltalt i Sara-drab: Jeg elskede hende jo