Der er blevet samlet massevis af tøj, sko og legetøj sammen i Enhedslistens lokaler i Svendborg. Læsset skal køres til Børnecenter Tullebølle, der torsdag modtager 20 uledsagede flygtningebørn

En række borgere, som både kommer fra Svendborg og omegn og længere vejs fra, har ønsket at hjælpe de børn og unge, som i øjeblikket bor på Børnecenter Tullebølle i Langeland, der torsdag også tager imod en flok på omkring 20 uledsagede flygtninge børn.

Poser med tøj, legetøj, spil og sko er derfor blevet samlet ind og afleveret ved Enhedslistens lokaler i Møllergade onsdag eftermiddag.

Her stod svendborgenser og medlem af partiet Marianne Paçarada sammen med håndfuld hjælpere klar til at tage imod donationerne, sortere og køre det videre til Børnecenter Tullebølle.

Opstod meget hurtigt

Indsamlingen er kommet i stand på under 24 timer, fortæller Marianne Paçarada, der besøgte centret tirsdag for at aflevere et velkomstkort til børnene.

- Jeg spurgte så personalet, hvad de havde brug for, og det var primært tøj og især sportstøj til børnene. Jeg slår det op på Facebook, og så stikker det hurtigt af, og der er simpelthen så mange, der har tilkendegivet, at de gerne vil bidrage, fortæller Marianne Paçarada har i skrivende stund hørt fået tilkendegivelser helt fra København om folk, der gerne ville give til børnecentret.

- Torsdag middag kommer en bil fra Silkeborg med en masse sportstøj, som vist nok er samlet ind i foreningerne, fortæller hun.

Har man lyst til at aflevere tøj, sko eller lignende (mest til børn og unge) åbner Marianne Paçarada igen dørene i Møllergade 105 klokken 12 torsdag, inden hun kører endnu en tur til Langeland.

  • Katrine Becher Damkjær

    Af:

    Jeg er lokaljournalist på Fyns Amts Avis' Svendborg-redaktion, hvor jeg beskæftiger mig med alle områder af lokalstoffet. Jeg er uddannet fra Roskilde Universitet, hvor jeg har en Cand.Comm med speciale i Journalistik. Jeg har været ansat på Fyns Amts Avis siden 2011 og har en fortid som praktikant på Fyens Stiftstidende, hvor jeg var på Nordfyns lokalredaktion og sportsredaktionen.

Mere om emnet

Se alle

Få er omfattet af asylstramninger

Støjberg annoncerede i Hizbollah-glad avis med åbne øjne

S kræver svar på flygtningeannoncer i kontroversiel avis