Da den nye frivilligbaseret købmandsbutik Storm Hjørne i Troense lørdag slog dørene op, var der hurtig fuld butik med mange kunder. En forrygende åbning, lød det fra de frivillige.

Trods den silende regn var der stort besøg, da Storms Hjørne i Troense for første gang slog dørene op lørdag. Ifølge butikkens frivillige ansatte, kunne man i den første time næsten ikke røre sig for mennesker, der kom for at ønske tillykke og udtrykke deres stor glæde over atter at få en butik i Troense.

Og at der skulle blive udsolgt på nogle varer, kom som en overraskelse for formanden.

- Vi fik lynhurtig udsolgt på mælk. Den gratis is til børnene og vinen til de voksne forsvandt også støt, sagde den glade bestyrelsesformand Thomas Dam Jensen.

Kunderne kom med gaver og blomster, men især en gave vakte stor glæde.

- En kunde gav os en pose med varer, som stammer fra den butik, der lå her på hjørnet i starten af 1900-tallet. Varerne var nogle meget indtørrede ingefær og krydderier. Det tænker jeg, vi nu skal have udstillet, sagde formanden.

I løbet af butikkens fire første åbningstimer blev der solgt for næsten 5.000 kroner af både dagligvarer og specialvarer. Det er 13 år siden, der har været købmandsforretning i den lille by på Tåsinge.

  • Kirstine Dalgaard Nielsen

    Af:

    Journalist på Fyens.dk. Har tidligere været journalist på Ærø og i Svendborg.