Med base på Thurø har Trang Le Thien banket en fornuftig forretning på benene på bare et år. Der er tale om virksomheden Le Trang Vietnamesisk Food Truck, der første gang rullede på gaden i foråret sidste år.

Thurø: - Det er en vanskelig branche, men vi er ikke blevet afskrækket. Vi har en fornemmelse af, at vores koncept er det rigtige med food trucken. Sådan siger Mads Van Deurs, der er gift med Trang Le Thien, der oprindeligt er fra Vietnam.

Siden sidste forår har de to i fællesskab åbnet Den Vietnamesiske Food Truck og med base på Thurø kørt ud i landet med traditionel vietnamesisk mad til festivaler, private selskaber og fødevaremarkeder. Og ind til videre har det været en succes, konstaterer de to iværksættere.

Le Trang Vietnamesisk Food Truck

Trang Le Thien er oprindeligt fra Vietnam, men flyttede til Danmark i 2014, da hun blev gift med sin mand, Mads Van Deurs.Med base på Thurø åbnede hun i foråret 2016 den rullende madvogn Le Trang Vietnamesisk Foodtruck med en ambition om at servere ægte vietnamesisk mad lavet fra bunden, som det kan opleves i gaderne i Vietnam.

Virksomheden er endnu ikke et år gammel, men vurderingen er, at omsætningen ligger omkring en halv million kroner, og forventningen er, at omsætningen fordobles det kommende år.

 

 

 

- Der er jo ikke gået et år endnu, så vi har ikke det endelige overblik over omsætningen, men det ligger omkring en halv million kroner, lyder det fra Mads Van Deurs. Det er ikke helt skævt for den nystartede restaurant på hjul, mener han og oplyser, at han og Trang Le Thien regner med at fordoble omsætningen i virksomhedens andet leveår.

Men der skal også penge til for at drive forretningen fremad, minder han om.

- Det, vi tjener nu, investerer vi jo i forretningen. Vi er ved at bygge nyt industrikøkken, vi har købt en varevogn, og vi har investeret i mere køle- og frysekapacitet, i takt med at virksomheden har udviklet sig, fortæller han.

Klar til Distortion

Og udvikler sig, det gør virksomheden.

Forår og sommer er højsæson, og i kalenderen er der allerede 54 arrangemeter, der spænder fra festivaler over fødevaremarkeder til private arrangementer.

Senest har de investeret 30.000 kroner i at få en plads til gadefestivalen Distortion i København, de har sendt ansøgning om at komme til Folkemødet på Bornholm, og de forsøger at komme ind i Odenses kommende indendørs food market i Storms Pakhus.

- Det vil betyde en ret stor udvikling af forretningen at komme ind der. Vi vil få en daglig omsætning og få muligheden for at ansætte faste folk, lyder det samstemmende fra de to iværksættere, der også vil være at finde på Food Festival i Aarhus til september, gadefesten Karrusel i Odense og Copenhagen Cooking & Food Festival til august for nu at nævne i flæng.

Forretning med potentiale

Det viser sig desuden, at interessen ikke alene har været for at spise Trang Le Thiens mad, men også for at lære at tilberede vietnamesisk mad, hvorfor små work shops på madmarkederne også er ved at blive en del af forretningen.

Det er et område, hvor forretningen kan udvides, men de to iværksættere overvejer også på sigt at begynde at importere varer fra Vietnam, som de skal bruge til at lave den vietnamesiske mad og så i samme ombæring gøre en forretning ud af at kunne sælge nogle af de importerede varer til andre restauranter i Danmark.

Blev på Fyn

Trang Le Thien og Mads Van Deurs bor på Thurø, men da de besluttede at åbne madvognen, overvejede de faktisk at flytte til København.

- Vi var usikre på, om Svendborg var for lille til den type af mad, vi laver. Selvfølgelig er der nogen, der sætter pris på den, men er der nok af dem i Svendborg? Vi besluttede dog alligevel at blive her, for vi har ret mange job på Fyn, fortæller Mads Van Deurs. Og den beslutning har de ikke fortrudt.

- Vi er blevet overraskede over, at Fyn er så stærk på det kulinariske område. Her er mange fødevarearrangementer, og Fyn profilerer sig meget på gode fødevarer og god gastronomi. Det er meget positivt for os og har været med til, at vi er blevet her på Fyn, lyder det fra iværksætterne.

  • Af: