Store Vinterbadedag: Vikingerne kaster sig ud i det kolde gys

Hotel Christiansminde står på søndag for tredje gang bag den store vinterbadedag, hvor omkring 250 vikinger kaster sig ud i Svendborgsund, og ligeså mange kigger på. Arkivfoto: Jens Wognsen

Store Vinterbadedag: Vikingerne kaster sig ud i det kolde gys

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

HVEM: Markeringschef Carsten Nielsen, Hotel Christiansminde

HVAD: Store Vinterbadedag

HVOR: Hotel Christiansminde

HVORNÅR: Søndag den 28. januar klokken 11

Hvad er det, der sker, når hotellet på søndag holder store vinterbadedag?

- Vi stiller en transportabel sauna og to vildmarksbade op på stranden, som det er gratis at bruge, og når klokken så nærmer sig 11, så tæller vi ned. Så styrter folk ud i vandet, og 10 sekunder efter er de oppe igen.

Hvad skal man gøre, hvis man har lyst til at være med?

- Så skal man bare møde op, og der er ikke noget med tilmelding eller andet. Vi har ikke de store omklædningsfaciliteter med bad, men vi har et lokale på hotellet, hvor man kan klæde om. Men langt de fleste klare det lige med et håndklæde på stranden.

Udover det kolde gys i Svendborgsund, hvad kan man så opleve?

- Man kan både før og efter vinterbadet bruge saunaen og de to vildmarksbade, og så står folk fra Kulinarisk Sydfyn klar med varm suppe. Det serveres gratis, og de slår et slag for Suppens Dag, der holdes i Maritimt Center den 24. februar. Desuden kommer folk fra Svendborg Vingård og deler gratis smagsprøver ud på solbærrom, og så serverer Christiansminde Minigolf gratis kaffe fra deres lille ishus. Desuden sælger hotellet på dagen brunch til nedsat pris, og vi har allerede rigtig mange reservationer.

Kan man godt bare møde op som tilskuere?

- Ja, og der er rigtig mange familiemedlemmer, venner og naboer, der kun kommer for at kigge. Det er tredje år, vi laver det her, og sidste år var der omkring 500. Halvdelen af dem var tilskuere.

Er det farligt at kaste sig ud i, hvis man - som jeg - kun bader i Middelhavet om sommeren?

- Nej, det er på lavt vand, og skulle du få ubehag, så er der mange til at kigge efter dig. Desuden melder de seks-otte grader på søndag, og så er der nogen, der siger, at vinterbadning er sundt. Det skal jeg ikke kaste mig ud i at vurdere, men de inkarnerede vinterbadere siger, at det er rigtig godt for blodcirkulationen.

Store Vinterbadedag: Vikingerne kaster sig ud i det kolde gys

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce