Stor regning truer arrangører af kulturfestivalen


Stor regning truer arrangører af kulturfestivalen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OM IGEN: Dansk Ungdoms Fællesråd kræver bedre svar på sammenfald med BZBY
SVENDBORG:To unge svendborgensere og deres forening risikerer at skulle hoste op med godt 18.000 kroner til Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF) - med mindre de entydigt kan dokumentere, at sidste uges kulturfestival intet havde at gøre med de bz-aktioner, som samtidig fandt sted.

I går var sidste frist for de to unge svendborgensere til at levere en redegørelse til DUF.

-De fastholder i redegørelsen, at der ikke er nogen sammenhæng. Men vi kan ikke bruge deres redegørelse til noget, siger DUF's generalsekretær, Stig Fog, til Stiftstidende.

Har udbetalt 18.000 kr.

Den nystartede "Foreningen for Alternativ Kunst og Kultur" har fra DUF fået bevilget 24.500 kroner til sidste uges kulturfestival, som gik under navnet "Kunst i det grønne".

Helt efter bogen har DUF på forhånd udbetalt 75 procent af tilskuddet - godt 18.000 kroner - til arrangørerne. De sidste godt 6000 kroner ville normalt blive udbetalt, når arrangørerne har aflagt regnskab til DUF.

Men på grund af mistanken om, at kulturfestivalen var et dække for en samtidig - og vidt og bredt opreklameret bz-festival i Svendborg - har DUF krævet en redegørelse fra de to personer, der stod bag ansøgningen.

Tilbagebetaling

- Vi beder dem nu om at skrive under på en tro- og loveerklæring om, at ingen af dem var blandt dem, der blev anholdt ved besættelsen af huset, siger Stig Fog, der gør klart, at hvis en af de to personer, der står bag ansøgningen til DUF, var blandt de anholdte ved bz-aktionen mod huset i Ørkildsgade, så vil tilskuddet være i fare.

- Så skal de betale de penge tilbage, som de allerede har fået udbetalt, siger han.

Bag ansøgningen til DUF stod to unge svendborgensere.

Ansøger anholdt

Den ene, formanden for "Foreningen for Alternativ Kunst og Kultur", Peter Teil Laustsen, som hele tiden har afvist, at kulturfestivalen og bz-arangementet havde noget som helst med hinanden at gøre.

Den anden, bestyrelsesmedlem i foreningen, Jacob Jonas Grandetoft, som også har søgt en anden fond om tilskud til netop bz-arrangementet, som desuden var med, da foreningen forhandlede med Svendborg Kommune om lån af Landsstævnepladsen - og som i sidste ende af arrangementet/arrangementerne var blandt de 18, som blev anholdt af politiet for at have besat huset i Ørkildsgade.

Iøvrigt bor Peter Teil Laustsen og Jacob Jonas Grandetoft i samme kollektiv i Svendborg.

- Vi har nu givet dem 14 dage til at aflevere en tro- og love-erklæring, siger Stig Fog fra DUF.

Kan de ikke afgive en sådan erklæring, så vil DUF kræve pengene tilbage.Og får de dem ikke, så går DUF rettens vej.

Alvorlig bet

Arrangementet kan dermed gå hen og blive en alvorlig økonomisk bet for de to unge.

Ikke blot risikerer 24.500 støttekroner at forsvinde. De godt 18.000 af dem har de allerede fået udbetalt - og dem skal de i givet fald betale tilbage.

Kulturfestivalens budget var også bygget op på en forudsætning om at kunne få 16.500 kroner i støtte fra Svendborg Kommunes Folkeoplysningsudvalg. Udvalget kunne imidlertid ikke tage stilling til ansøgningen på sit møde før sommerferien. Sagen er på dagsordenen på et møde 5. august. På grund af det tilsyneladende sammenfald mellem kultur- og bz-festival er det tvivlsomt, om udvalget siger ja.

Borgmester Jørgen Henningsen har i Stiftstidende forleden helt usædvanligt blandet sig i udvalgets arbejde og opfordret til at sige nej til ansøgningen.

Det er ikke lykkedes at få kontakt til hverken Peter Teil Laustsen eller Jacob Jonas Grandetoft.

Stor regning truer arrangører af kulturfestivalen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce