Carsten Bejerholm avler papegøjer. Natten til søndag fik han stjålet den ene af sine store soldater araer. En papegøje, der er værdisat til 35.000 kroner. Han spørger nu folk om hjælp til at holde øje med den grønne fugl, der uden papir er værdiløs.

Den kan ikke tale og er heller ikke tam. Men den var manden i det soldater ara avlspar, som papegøjeavler Carsten Bejerholm havde. Nu sidder fruen alene tilbage, da hendes mand blev stjålet natten til søndag.

- Den er hverken tam eller kan snakke og er kun noget værd, hvis man har papirene på den. Man kan ikke købe dem i Danmark, og jeg vil få meget svært ved at erstatte den. Så det er meget modbydeligt og forfærdeligt, siger Carsten Bejerhom, der er tydeligt påvirket af situationen.

Soldater Araen er grøn med rød næse. Carsten Bejerhom købte avlsparret i 2001 for næsten 100.000 kroner. Fruen er over 30 år gammel og hannen, som nu er væk, var næsten 22 år gammel.

- Min hund reagerede på noget natten til søndag. Men jeg troede ikke, det var noget af betydning. Da jeg stod med morgenkaffen søndag morgen, opdagede jeg, at døren ind til volieren var brudt op, og Soldater Araen var væk. Jeg havde ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, at nogen kunne finde på at gøre sådan noget, siger Carsten Bejerholm.

Tid til overvågning

Som reaktion på oplevelsen vil Carsten Bejerholm nu sætte overvågning op på sin grund og i sin baggård, hvorfra papegøjen blev stjålet.

- I oktober fik jeg stjålet fem unger af arten rødhalet grå jaco til en værdi af 25.000 kroner. I alt har jeg 12 fugle, og de betyder virkelig meget for mig. Så det er helt forfærdeligt, siger Carsten Bejerholm.

Ifølge politiet og Carsten Bejerholm tyder meget på, at der er tale om et målrettet tyveri - eventuelt bestilt arbejde.

- Jeg tror, den er røget ud af landet. Men hvem end der har den, kan de ikke bruge den til noget. Den larmer som ind i helvede, og de kan ikke avle på den uden at have papirerne, siger han.

Carsten Bejerholm fortæller, at flere danske papegøjeavlere har fået stjålet Soldater Ara'er indenfor den seneste tid.

Har du set eller hørt noget, hører politiet meget gerne fra dig.

  • Kirstine Dalgaard Nielsen

    Af:

    Journalist på Fyens.dk. Har tidligere været journalist på Ærø og i Svendborg.