Stor opbakning: Julebelysning for fuldt blus i år

Flemming Mumm har sit eget klartrefirma, som i år er blevet hyret til at sætte lys på de øverste grene i kastanjetræet over for det gamle domhus. Det var sin sag. Til gengæld kan lyskæderne få lov at blive siddende, så arbejdet ikke skal gentages hvert år til december. Foto: Katrine Becher Damkjær

Stor opbakning: Julebelysning for fuldt blus i år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Donationer og generel god opbakning til julebelysningen gør det muligt at sætte endnu mere lys op i år end tidligere. Det glæder bankdirektør og lysentusiast Ulrik Feveile Nielsen, der selv får en lysende drøm opfyldt i år.

Svendborg: Ulrik Feveile Nielsen har haft en drøm lige så længe, som han har været med til at stå for julebelysningen i Svendborg. Julelysentusiasten, som man uden at tage munden for fuld godt kan kalde bankdirektøren i den lokale Spar Nord, har i mange år haft kig på det store kastanjetræ i krydset ved det gamle domhus og biblioteket.

- Det der træ har i alle årene været min drøm at arbejde med julebelysning i. Jeg synes, det kunne være sindsygt flot. Det er sådan et trafikeret kryds, og hvis det så bare står der med lys i, når det er mørkt... Jeg håber, det kan få den der wauw-effekt, siger han.

For i år går hans lysende drøm i opfyldelse. Netop som han taler, er han og et par andre i gang med at sætte lyskæder op i det ældgamle stykke natur midt i byen - et udstyrsstykke, som Sydfyns Elforsynings Almennyttige Fond har doneret penge til. I alt skal der 17.000 lyspærer op i træet - denne vinter de første 8000 og til næste år resten.

- Det er så dejligt, de bakker op, siger han om fondsdonationen.

Julelyset i Svendborg
Det store juletræ på torvet i Svendborg tændes fredag 23. november klokken 18.Den fredag er det Black Friday, så allerede i løbet af ugen bliver alt andet belysning i byen tændt, så det er klar til den store shoppedag.

I år bliver der brugt omkring 330.000 kroner på at sætte lysene op og tage dem ned igen mellem jul og nytår. Det er inklusiv donationer fra SEAF, Bilbyen og Sko- og Tekstilhandlerforeningen.

Det koster 5000-6000 kroner i el at have lysene tændt hele julemåneden, efter at alle pærer er blevet skiftet til LED-pærer.
Gennem ti år har bankdirektør Ulrik Feveile Nielsen været engageret i byens julebelysning. De seneste fem år som del af en fast stab på tre, som er med til at sætte lysene op. Arkivfoto: Lasse Hansen
Gennem ti år har bankdirektør Ulrik Feveile Nielsen været engageret i byens julebelysning. De seneste fem år som del af en fast stab på tre, som er med til at sætte lysene op. Arkivfoto: Lasse Hansen

Donationer giver mere lys

Generelt er han gevaldigt godt tilfreds med opbakningen til årets oplysning af Svendborg i den kommende mørke måned. Rundt omkring i byen vil man inden længe kunne se flere nye julelysende opsætninger, som er blevet til ved donationer.

På Centrumpladsen kommer der for første gang i år og for en donation fra Bilbyen, der er en sammenslutning af byens bilforhandlere og Turistforeningen, en seks meter høj stålkonstruktion formet som et juletræ, som bliver udstyrret med lys. Det samme gælder seks mindre ståljuletræer på 2,5 meter, som fordeles rundt i gågademiljøet. De er doneret af Sko- og Tekstilforeningen i byen.

I Kyseborgstræde mellem Kvickly og Børsen har Launy Lindahl, som ejer Børsen, sørget for, at sommerens paraplyallé bliver forvandlet til korridor med et tag af lys. Og på torvet, hvor byens store juletræ traditionen tro står, har kommunen bekostet en ny stjerne til toppen af træet og nye pærer til resten af grenene.

- Jeg har hele tiden haft en plan om at opgradere på belysningen, men det er jo altid et spørgsmål om at få økonomien til at hænge sammen, så i år er vi heldige med de her ekstra donationer, siger Ulrik Feveile Nielsen.

Dertil kommer alt det julelys, der plejer at pryde byen på den her tid af året. Guirlanderne i gågaderne, Wiggers Gaard, Hotel Svendborg og alle de andre butikker, der hver især pynter op.

Og lyset kan mere end at lyse op, mener bankdirektøren.

- Det er vigtigt, fordi Svendborg skal være en hyggelig handelsby. Det er hyggeligt i sådan en mørk tid at gå i gader, hvor lyset er tændt. Jeg håber på, at dem, der kommer til byen, synes, der er gjort noget ud af det i Svendborg og synes, her er hyggeligt at være, for så lægger de nok noget mere handel i butikkerne til gavn for butikkerne. Det er hele min mission med det arbejde, jeg har været med til i 10 år, siger bankdirektøren.

Flere bakker op

Tidligere har det ofte været sin sag at få de detailhandlende til at bakke solidarisk op med betaling til julebelysningen, men også det tegner lysere i år.

- Der er jo altid nogen, som glemmer at betale, men i år skal der lyde stor ros, for der er virkelig stor opbakning. Det tegner rigtig godt, og jeg ved, der er flere på vej med betaling, siger han og kommer med sit bud på hvorfor.

- Jeg tror, det handler om, at man synes, det blev flot sidste år, og det vil man godt bakke op om. Der er nok en erkendelse af, at det er hyggeligt og pænt, og at man får noget for sine penge. Og så at det er vigtigt, siger Ulrik Feveile Nielsen.

Stor opbakning: Julebelysning for fuldt blus i år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce