Fond har givet 264.000 kroner til nyt laug, der arbejder for indvendig indretning af Christiansmøllen

Når juletræet bliver tændt på Torvet i 2017, er det planen, at der igen skal lys i vingerne på den gamle Christiansmølle på Porthusvej i Svendborg.

De 6,4 millioner kroner til den gennemgribende renovering af møllen er afsat i kommunens budget, og mens man på rådhuset planlægger den udvendige renovering af murværk, vinger og teknikanlægget i møllehatten, så arbejder et privat møllelaug på at skaffe penge til indholdet i møllen.

Lauget blev nedsat i oktober, og nu har et målrettet fondsarbejde givet bonus for første gang. En fond, som møllelauget endnu ikke vil afsløre navnet på, har doneret 264.000 kroner til projektet.

Pengene fra fondet er øremærket til toiletforhold i forbindelse med møllen, men hvad lauget ellers vil, ligger endnu ikke fast.

- Vores overordnede mål er at få åbnet møllen, så det bliver muligt at færdes i den og se de gamle tandhjul og kværne, men hvad der ellers skal ske, har vi ikke lagt os fast på endnu, siger Susanne Magelund fra laugets bestyrelse.

Der er blandt andet forslag om at reetablere møllen, så den igen kan male mel. Der er en ide om at lave en cafe med udskænkning eller indrette møllen til et centrum for kulturelle arrangementer.

- Måske ender det med, at vi laver en form for idekonkurrence, hvor alle kan komme med forslag til, hvad møllen kunne bruges til i fremtiden. Det handler om at aktivere byens vartegn, så den også indvendigt bliver et plus for Svendborg, siger Susanne Magelund.

  • Katrine Becher Damkjær

    Af:

    Jeg er journalist på Jysk Fynske Mediers redaktion i Svendborg, hvor jeg jagter alle former for nyheder. Jeg skriver både til Fyns Amts Avis, Fyens Stiftstidende og Fyens.dk. Er bosat i Svendborg med min familie og uddannet på Danmark Journalisthøjskole i 1994.