Svendborg Kommune har besluttet at bevilge 100.000 kroner til spillestedet Harders årligt. Den ekstra indsprøjtning skal sikre en bred og ambitiøs musikprofil gennem et samarbejde med Posten i Odense

Beslutnin

Svendborg: Der skal fremover kunne høres koncerter med flere forskellige genrer på Harders i Svendborg. Og når de lokale musikerspirer er på vej frem, skal vejen være banet for at kunne agere opvarmning for de store.

Det er målsætningen for samarbejdet mellem Harders og det odenseanske spillested Posten, som har fået en ekstra bevilling på 100.000 kroner om året frem til 2020 af et gavmildt Erhvervs-, Beskæftigelses- og Kulturudvalg.

- Samarbejdet med Posten kan løfte Harders op til at være et regionalt spillested, samtidig med at det kan styrke musikmiljøet nede omkring spillestedet, siger formand for Erhvervs-, Beskæftigelses- og Kulturudvalget Henrik Nielsen (C).

Skidt for konkurrencen

Selv om de fleste mundvige peger opad i Erhvervs-, Beskæftigelses- og Kulturudvalget, lyder der anderledes kritiske toner fra Beværterforeningen i Svendborg. Formand Claus Bonde mener, at bevillingen er konkurrenceforvridende.

- Det er et stort problem, når kommunen finansierer et kommercielt foretagende. De andre spillesteder som for eksempel Kammerateriet, der har lige så store navne som Harders, risikerer at miste deres grundlag. Jeg synes i øvrigt også, at vi i Svendborg har et bredt udvalg af musiktilbud, så jeg kan ikke se formålet med bevillingen, siger han.

Den kritik forstår medlem af Erhvervs-, Beskæftigelses og Kulturudvalget Bruno Hansen (F) ikke.

- Byen får et kort mere på hånden i forhold til at markere sig som musikby, og det vil ikke blot skabe mere aktivitet på det enkelte spillested, men også på byens andre beværtninger, siger han.

Udvalgsformand Henrik Nielsen erkender, at det er vigtigt ikke at udkonkurrere de andre spillesteder, men at et løft af Harders giver mening.

- Vi skal selvfølgelig ikke tage brødet ud af munden på de andre spillesteder, men med bevillingen støtter vi meget konkret samarbejdet med Posten, og det er det, der har været formålet, siger han.

Det er Rytmisk Råstof, foreningen bag Harders og de tilhørende øvelokaler, der selv har anmodet om midler til at realisere samarbejdet med Posten. Odense Kommune ventes at poste samme beløb i projektet, og planen er at søge 200.000 kroner i støtte fra Kulturstyrelsen.

Samarbejdet vil ifølge Henrik Nielsen gavne de lokale bands fra Svendborg.

- Det kan blive en løftestang for bands i Svendborg, fordi der bliver bedre muligheder for at spille koncerter i Odense. Samtidig vil det blive nemmere at trække større navne til Svendborg. Det vil gavne byens musikliv, siger han.

  • Af: