Støtte på 2,8 millioner: Nyt rådgivningscenter for demente

Svendborg og Ærø kommuner har fået 2,8 millioner kroner til et fælles rådgivnings- og kontaktcenter, der åbner i det nye sundhedshus i Svendborg. Arkivfoto

Støtte på 2,8 millioner: Nyt rådgivningscenter for demente

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svendborg og Ærø kommuner har fået 2,8 millioner kroner til et fælles rådgivnings- og kontaktcenter, der åbner i det nye sundhedshus.

Svendborg: Demens er på vej til at blive en ny folkesygdom, og nu åbner Svendborg og Ærø kommuner et fælles rådgivnings- og kontaktcenter for mennesker med demens og deres pårørende.

Demenskontakten åbner i det nye sundhedshus i Hulgade i Svendborg, og det bliver et sted, hvor borgerne anonymt kan gå ind fra gaden og få råd og vejledning uden at have en aftale i forvejen. Det forklarer Kirsten Vie, ældrechef i Svendborg Kommune.

- Hvis man for eksempel synes, at ens mand opfører sig mærkeligt, så kan det være grænseoverskridende at gå ned til sin egen læge, og så kan man i stedet gå derned og få vejledning om demens - om symptomer, hvad man skal kigge efter og være opmærksom på, siger Kirsten Vie.

Det kan også være, at man efter at have fået en diagnose har brug for en anonym vejledning, der gør det lettere at håndtere situationen, forklarer hun.

Tre medarbejdere

De to kommuner har fået 2,8 millioner kroner fra den nationale handlingsplan for demens under Sundheds- og Ældreministeriet, og de penge kan holde projekt kørende frem til udgangen af oktober 2019. Derefter håber man, kommunerne kan finde penge til en fortsættelse.

Der er ansat tre medarbejdere i Demenskontakten, der holder åbent fra mandag til onsdag fra klokken 8-15 og torsdag fra klokken 8-17.

Udover rådgivning vil centret også tilbyde aktiviteter, som er rettet imod demente og deres pårørende. Der har været afholdt workshops, og her har der blandt andet været efterlyst en læseklub, en danseklub, en avis- og nyhedsgruppe samt fællesspisninger.

- Vi vil arbejde videre for at finde tiltag, som efterlyses af demente og deres pårørende, siger Kirsten Vie.

Demenskontakten åbner officielt onsdag den 21. marts klokken 13.30. Hanne Klit (S), formand for Social- og Sundhedsudvalget i Svendborg, og Carl Jørgen Heide (Ærø Plus) fra Ærøs Kultur- og Socialudvalg, holder åbningstalerne.

Støtte på 2,8 millioner: Nyt rådgivningscenter for demente

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce