Støt brysterne: Svendborg Kajakklub dropper samarbejde med DGI

Svendborg Kajakklub vender ryggen til DGI i forbindelse med et indsamlingsarrangement til fordel for Kræftens Bekæmpelse. Arkivfoto: Roland Petersen

Støt brysterne: Svendborg Kajakklub dropper samarbejde med DGI

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Til oktober holder Svendborg Kajakklub igen et Støt Brysterne-støtte arrangement, hvor overskuddet går til Kræftens Bekæmpelse. Samarbejdet med DGI er dog droppet, efter paraplyorganisationen har krævet gebyr for at hjælpe til med det praktiske.

Svendborg: Samarbejdet med Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger, DGI, gik ellers fint, konstaterer Ole Pi Rinck, der igen i år arrangerer, at Svendborg Kajakklub står for et Støt Brysterne-arrangement den 6. oktober.

Arrangementet går ud på at indsamle penge til Kræftens Bekæmpelse, og samarbejdet med DGI gik sidste år ud på, at DGI stod for det praktiske med at tage imod betaling fra deltagerne og kanalisere de penge videre til Kræftens Bekæmpelse, uden anden beregning end det kontingent kajakklubben i forvejen har betalt for.

- Men nu i år har DGI sagt, at de vil opkræve et administrationsgebyr, og det vil jeg af princip ikke være med til, siger Ole Pi Rinck som begrundelse for, at han har oplyst DGI, at klubben vil finde en anden samarbejdspartner.

Gebyret ligger på cirka 500-1000 kroner i alt, oplyser Ole Pi Rinck, der mener, at det principielt er for dårligt, at DGI opkræver et gebyr for det.

- For kajakklubben betaler jo i forvejen kontingent, så DGI's ydelser har vi jo i forvejen betalt for, så det her er jo en form for skjult brugerbetaling, argumenterer han.

Nu i år har DGI sagt, at de vil opkræve et administrationsgebyr, og det vil jeg af princip ikke være med til.
Ole Pi Rinck
Det er principielt dårlig stil, at DGI kræver et administrationsgebyr for at bistå Svendborg Kajakklub med det praktiske i forbindelse med et Støt Brysterne-arrangement til oktober, mener Ole Pi Rinck. Han oplyser, at han har afbrudt samarbejdet med DGI. Foto: Henrik Nguyen
Det er principielt dårlig stil, at DGI kræver et administrationsgebyr for at bistå Svendborg Kajakklub med det praktiske i forbindelse med et Støt Brysterne-arrangement til oktober, mener Ole Pi Rinck. Han oplyser, at han har afbrudt samarbejdet med DGI. Foto: Henrik Nguyen

Passer på pengene

Det er ottende gang, at Ole Pi Rinck står for et arrangement, hvor kajakroere samler ind til fordel for Kræftens Bekæmpelse. Engagementet begyndte i Furesø på Sjælland, men siden flyttede han til Svendborg, og sidste år var første gang, han arrangerede støttearrangementet i sin nye hjemby.

Og netop at der var tale om nyopstart af et arrangement er en af årsagerne til, at DGI Fyn sidste år ikke tog sig betalt for at stå for at administrere tilmeldinger og at kanalisere deltagergebyrerne videre til Kræftens Bekæmpelse, forklarer direktør i DGI Fyn, Hans R. Sørensen.

- Normalt tager vi et gebyr for den slags, og det er formentlig også derfor, at kajakklubben er blevet bedt om at betale i år, siger han med henvisning til, at i år træffes beslutningen af DGI Sønderjylland, hvorfor han ikke har været inde over beslutningsprocessen.

Ifølge Hans R. Sørensen er det dog normal praksis, at foreninger betaler et administrationsgebyr i forbindelse med denne slags arrangementer, fordi det i princippet ellers ville betyde, at DGI's midler ender i lommen på Kræftens Bekæmpelse, hvad der ikke er formålet med DGI, forklarer han.

Får noget for pengene

Han afviser Ole Pi Rincks argument om, at man som medlemsforening allerede har betalt for at få støtte af DGI i kraft af kajakklubbens medlemskontingent, og han pointerer, at det ikke er fordi, at man som medlemsklub ikke får noget for pengene.

- For sit foreningskontingent får man først og fremmest mulighed for at modtage nogle af alle de services, vi har: Rabatter på uddannelser og kurser til instruktører, kurser til bestyrelsesmedlemmer, adgang til en lovpligtig arbejdsskadeforsikring og erhvervsansvarsforsikring, som man skal have som forening og meget mere. Så der er en lang række services, som vi dækker ind i kraft af de grundkontingenter, vi får.

Men at samle ind til Kræftens Bekæmpelse, det vil I ikke være med til at støtte ved at droppe administrationsgebyret?

- Nej, det er ikke dækket af grundkontingentet.

Nyt samarbejde

Ole Pi Rinck er ærgerlig over DGI's melding, men det får ham ikke til at droppe Støt Brysterne-arrangementet. Heller ikke selvom han ikke finder en anden samarbejdspartner.

- Nej, enhver kan jo lave et støttearrangement, og det kan vi også, så vi kommer ikke nødvendigvis til at samarbejde med andre - ud over Kræftens Bekæmpelse naturligvis, siger han og tilføjer:

- Vi holder jo først arrangementet den 6. oktober, så der er et stykke tid til endnu, og hvordan vi så organiserer det, skal jeg nok finde ud af. Men DGI siger vi altså fra over for, for det vil vi ikke være med til, siger Ole Pi Rinck.

Støt brysterne: Svendborg Kajakklub dropper samarbejde med DGI

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce