Stillads-bossens nye plejebørn


Stillads-bossens nye plejebørn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I PLEJE: Fortabte harekillinger i kærlige hænder
RUDKØBING: John Andreasen er sjakbajs for de 13 stilladsarbejdere, der har knoklet samtlige Langelandsfestivalens scener på plads.

Han er også nybagt plejefar for to små harekillinger, blot tre-fire uger gamle.

Om de overlever omsorgen, ved John Andreasen ikke, men til gengæld dør de ganske sikkert, hvis de overlades til sig selv.

- De skal ikke smides ud på Langeland. Her er for mange måger. Harekillingerne har ikke en chance over for 250 måger, der leder efter et pølsepapir med ketchup på og får øje på sådan en lille tingest i græsset, siger den barske stillads-chef.

Et hjerte som smør

Første harekilling flyttede ind i Andreasens campingvogn den dag, hvor den urolige teltlejr åbnede. Folk var kommet myldrende til, festen begyndte, kanonslagene bragede, og haremor tog flugten. Tilbage i græsset lå et lille bepelset kræ og puttede sig.

Nu rygtedes det, at John Andreasen, 41 år, har et blødt hjerte, så nattevægterne var ikke i tvivl, da de senere fandt en meget mindre harekilling. Over til de 13 barske sceneopbyggere, hvis afhegnede campingområde er dækket med sort plastik for ikke at skræmme omgivelserne.

- Den var meget lille og meget sulten. Måske hældte jeg for meget mælk i den. I hvert fald døde den tre-fire dage senere, fortæller John Andreasen.

Heldigvis har en af konerne i stilladsarbejdernes lejr netop født, så John Andreasen havde let ved at skaffe sig modermælkserstatning og lånte desuden en injektionssprøjte, som han forlængede med et lille stykke ventilgummi.

- Så ligner den brystvorten på en hare, vurderer John Andreasen.

Sidste harekilling kom nattevagten med. Den havde først været en tur over nærpolitistationen, hvor politibetjent Birgitte Lauritsen sikrede sig, at den overlevede.

Dyrene i Hvidovre

Og de to plejebørn ser ud til at trives.

- Somme tider slipper jeg dem løs i campingvognen. De skal have lov at løbe lidt, siger John Andreasen, der altid har elsket dyr.

En krokodille, sågar, har John Andreasen lagt bolig til, og derhjemme i Hvidovre omgiver han sig med hunde, katte, papegøjer og en bram-gås, som han fandt med brækket vinge under sejltur. Den trasker nu på tredje år rundt i stillads-bossens baghave.

- Det er en dum gås, derfor kalder vi den Britney Spears, bemærker en af Andreasens kollegaer.

Måske til Dyrehaven

- Dyr født i friheden skal helst tilbage til naturen, pointerer John Andreasen. Han satser på, at skovfogeden i Dyrehaven giver ham lov til at sætte de to harekillinger ud, når de en gang bliver store nok.

- Men det går selvfølgelig ikke, hvis de jagter en kondiløber i Dyrehaven og tror, han er en gulerod. Jeg ved faktisk ikke helt, hvad jeg skal stille op med dem, siger John Andreasen.

Foreløbig tager han dem med hjem til Hvidovre og det øvrige menageri.

- Det er jeg nødt til. Ellers dør de.

Stillads-bossens nye plejebørn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce