Sten kunne ikke stemme: Knas i valget i elforsyningen

Din indflydelse er vigtig, hedder det på Sydfyns Elforsynings hjemmeside. Men det er nu ikke alle, der har lige let ved at gøre deres indflydelse gældende.

Sten kunne ikke stemme: Knas i valget i elforsyningen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sten Lolk Larsen blev mødt af en mur af problemer, da han forsøgte at stemme ved Sydfyns Elforsynings repræsentantskabsvalg. Hos Sydfyns Elforsyning erkender direktør Anders Banke, at der har været problemer, men lover en hurtig løsning.

Svendborg: Der var lagt op til, at det skulle være let.

Men det var ikke helt den oplevelse, Sten Lolk Larsen havde, da han forsøgte at afgive sin stemme ved Sydfyns Elforsynings repræsentantskabsvalg.

I modsætning til ved tidligere valg, hvor man har skullet finde en elregning frem for at stemme, kan man denne gang nøjes med at gå ind på Sydfyns Elforsynings hjemmeside og logge på med sin nem-id.

Hvilket da også var, hvad Sten Lolk gjorde.

- Men så fik jeg en meddelelse om, at jeg slet ikke er registreret, siger Sten Lolk Larsen.

Bogstavbøvl

Det undrede han sig over, for ikke bare er det Sydfyns Elforsynings strøm, han har i kontakterne - han er også kandidat ved valget.

Så han greb telefonen og ringede til det hotline-nummer, der er opgivet på hjemmesiden.

- Jeg fik at vide, at de godt vidste, at de havde problemer, og at det drejede sig om omkring 1000, som var ramt af dem, siger Sten Lolk Larsen.

Problemet er, forstod han på manden i røret, at han bor i et rækkehus og deler husnummer med sine fire naboer.

I enden af nummeret har de hvert et bogstav fra A til E - Sten Lolk Larsen har C - og dermed kan postbuddet og andre menneskebørn skille dem fra hinanden.

Elektronikken har det sværere.

- Systemet kan ikke finde ud af det, og resultatet er så, at vi alle bliver afvist, når vi vil stemme, siger Sten Lolk Larsen, der dog alligevel fik sat sit kryds.

Men først, da han havde fået tilsendt et link, som viste sig ikke at virke, hvorefter han fik tilsendt et nyt og i øvrigt måtte finde en gammel el-regning frem for at indtaste et langt nummer.

Og det er problematisk, synes han.

- Når det er så besværligt, så frygter jeg, at der er mange, der ender med at opgive, siger han.

Der arbejdes på sagen

Hos Sydfyns Elforsyning bekræftede direktør Anders Banke tirsdag, at systemet driller.

- Vi har haft udfordringer med nogle af dem, der bor i lejeboliger i etagebyggerier, men det skulle være løst nu, lød det fra direktøren, som ikke var vidende om, at også beboere i huse med bogstaver i husnummeret havde problemer.

Så det ville han undersøge, og efter en kort samtale med firmaet Assembly Voting, der ligesom for fire år siden står for valghandlingen, vendte han tilbage.

- Det er korrekt, at systemet har problemer med bogstaverne, og der arbejdes på sagen nu. Problemet skulle være løst i løbet af i dag (tirsdag, red.), siger Anders Banke.

Valget blev skudt i gang mandag i denne uge, og 14. marts er sidste frist for at stemme.

Sten kunne ikke stemme: Knas i valget i elforsyningen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce