Stemmer fra Stenstrup: Mere engagement fra de yngre generationer

Der er masser af aktiviteter for seniorer i Stenstrup. Og masser af aktive og engagerede seniorer. De unge generationer må også gerne komme på banen, mener et par af dem. Arkivfoto

Stemmer fra Stenstrup: Mere engagement fra de yngre generationer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Man kunne godt ønske sig, at flere af de yngre generationer bakkede op om lokalsamfundet med engagement og fremmøde. Det mente et par af de Stenstrup-borgere, der kom forbi byens bibliotek onsdag eftermiddag.

Når Stenstrup Bibliotek er åbnet med bemanding onsdag eftermiddag, kigger folk forbi. Biblioteket er noget af det, borgerne i Stenstrup værdsætter ved deres lokalsamfund. Som et gode og som et sted, hvor man mødes, får sig en snak eller tager sig en stille stund til fordybelse.

Onsdag eftermiddag tog Fyns Amts Avis plads mellem bøgerne til en snak med biblioteksgængerne om deres landsby - om goder og mangler, det, der kunne være bedre, og det, der er helt i top.

Her er fire Stenstrupborgeres bud.

1) Birthe Andersen, 62 år, Stenstrup
Birthe Andersen. Foto: Julie Ruby Bødiker

Hvad, synes du, er det bedste ved Stenstrup?

- Det er biblioteket. Hvis ikke jeg havde biblioteket, tror jeg, jeg døde. Jeg læser tre-fire bøger om ugen. Og jeg kommer her og bruger deres internet, for det er et stort problem med det her i området. Jeg kan ikke streame hjemme hos mig selv. Og noget, der er virkelig positivt er den hjemmepleje, jeg er blevet tilbudt. Man hører jo, hvor skidt den slags er, men jeg har oplevet det fuldstændigt modsatte. Hjemmehjælperne er der altid til tiden, og de har tid.

Hvad mangler i Stenstrup?

- Jeg sidder jo her på biblioteket jævnligt og møder de unge mennesker. De kommer direkte fra skole og bruger det her som forsamlingshus, og de er søde og rare og de fleste gange rydder de også op efter sig, men for dem tror jeg, der mangler noget. Det synes jeg, jeg kan høre på dem.

2) Steen Hemmingsen, 75 år, Stenstrup
Steen Hemmingsen. Foto: Julie Ruby Bødiker

Hvad, synes du, er det bedste ved Stenstrup?

- Det er den friske luft og naturen. Det var årsagen til, at vi flyttede hertil fra Amager i sin tid. Vores to drenge var jo fandme syge hele tiden, da vi boede på Amager. Her har vi en stor køkkenhave og et drivhus, og det er lise for sjælen.

Hvad mangler i Stenstrup?

- Hvis man mangler noget, kan man ikke tillade sig at brokke sig, for man er flyttet hertil frivilligt velvidende, at det ikke er nogen storby. Men hvis jeg skal nævne en ting, vil det være, at jeg mangler, at der er fuldstændig opbakning til lokale butikker i området. Vi skal holde liv i de butikker, vi har, hvis vi vil bevare dem. Og jeg skælder min kone ud hver gang, hun har handlet i Svendborg. Det, det koster i benzin, kunne vi lige så godt bruge på den lille prisforskel.

3) Hartvig Findorf, 71 år, formand for Stenstrup/Lunde/Kirkeby Seniorer, Stenstrup
Hartvig Findorf. Foto: Julie Ruby Bødiker

Hvad, synes du, er det bedste ved Stenstrup?

- Det er vel nok størrelsen her, og at vi kommer hinanden meget ved. Det giver noget tryghed. Man ved, hvor man kan henvende sig, og hvem man kan alliere sig med og dyrke fælles interesser sammen med. Både min kone og jeg kommer fra mindre byer, så derfor har vi aldrig været storbymennesker. Det er skønt at komme ud, men det er altid rart at komme hjem igen.

Hvad mangler i Stenstrup?

- Jeg siger tit, at jeg godt kunne ønske, at den næstegeneration var mere indstillet på at køre alle de gode ting, som den ældre generation har oparbejdet, videre. Det er foreningslivet, jeg tænker på. Der er for mig at se lidt for meget af det der med, at de er vant til at få tingene serveret. Det er ingen selvfølge, at der er et rigt foreningsliv. Det skal der bruges kræfter på.

4) Bodil Helmert, 72 år, medlem af Nærdemokratigruppen, Stenstrup
Bodil Helmert. Foto: Julie Ruby Bødiker

Hvad, synes du, er det bedste ved Stenstrup?

- Jeg synes, det er rigtig godt, vi har en brugs, skolen, biblioteket, idrætshallen og idrætsforeningen. Det er rigtig vigtigt, vi har sådan nogle ting for at kunne få en by til at fungere. Jeg er selv med i nærdemokratigruppen og går til ældreidræt, jeg handler i brugsen og kommer på biblioteket. Sådan noget betyder jo, at man kan leve og føle, at det er en levende by, man bor i.

Hvad mangler i Stenstrup?

- Jeg kunne godt tænke mig, at flere bakkede op om nærdemokratigruppen. Vi er jo med til at vedligeholde og udvikle byen og være opmærksom på de ting, der foregår. Så jeg kunne godt tænke mig at opfordre folk til at komme med der eller komme med idéer til os. Særligt de yngre mennesker. De mangler i vores arbejde.

Stemmer fra Stenstrup: Mere engagement fra de yngre generationer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce