Stemmer fra Stenstrup: Cykelsti og sammenhold efterlyses

Fyns Amts Avis var i Dagligbrugsen mandag eftermiddag. Tirsdag klokken 16 er vi Stenstruphallen og hele denne uge har vi base hos Benefit i Stenstrup. Foto: Katrine Becher Damkjær

Stemmer fra Stenstrup: Cykelsti og sammenhold efterlyses

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Overordnet er Stenstrup et dejligt sted at bo, men der er dog rum for forbedring, var budskabet, da Fyns Amts Avis var på besøg i byens brugs.

Der er masser af livskvalitet forbundet med at bo i Stenstrup og omegn, var der enighed om, da Fyns Amts Avis lavede en lille, uvidenskabelig undersøgelse i byens brugs.

Især de landlige omgivelser i kombination med den korte afstand til motorvejen og dermed også de større byer fik pæne ord med på vejen, mens der dog også er mangler.

Til gengæld er det forskelligt, hvad folk efterlyser.

1) Betina Lundkær Jensen, Stenstrup:
Foto: Katrine Becher Damkjær

- Det er fedt at have toget lige ved siden af, for det betyder, at man kan tage steder hen uden at have en bil og samtidig være tæt på skov og mark. Vi har boet her i halvandet år, og hvis der er noget, jeg savner, er det tilbud til de unge. Et sted at være, aktiviteter, som ikke er idræt, men noget andet. Måske en klub. Juniorklubben er for de små, og den koster penge, og jeg kunne godt tænke mig, at der også var noget til de større børn. Og det måtte gerne være et tilbud, som ikke koster noget.

2) Leif Møller, Stenstrup:
Foto: Katrine Becher Damkjær

- Jeg har boet her i omkring 50 år, og selv om jeg stadig bliver betragtet som tilflytter, er her sgu meget rart at være. Det er rart, at vi ikke har haft butiksdød i så stort et omfang, og hvis jeg mangler noget, er det faktisk bare en barber - eller en herrefrisør. Da her var flest, var her tre, men i dag kan man ikke blive klippet i byen, hvis man er mand. Men det er faktisk også det eneste, jeg savner.

3) Hanne Rasmussen, bor nær Egeskov:
Foto: Katrine Becher Damkjær

- Jeg er udmærket tilfreds med at bo her i området. Vi har ikke naboer, som bor så tæt på, at de kan se, hvad jeg laver til aftensmad, og jeg ser rådyr, harer og 117 slags fugle. Egentlig synes jeg ikke, vi savner noget, for hvis jeg gør, kører jeg bare efter det. Jeg har ikke langt til hverken Svendborg eller Ringe, og i Stenstrup er der både brugsen og et bibliotek, som vi bruger rigtig meget, og jeg har jo ikke brug for skoler og børnehaver og den slags. Så jeg mangler ikke noget, og vi vil blive boende herude så længe, vi overhovedet kan.

4) Micha Buur, Stenstrup:
Foto: Katrine Becher Damkjær

- Vi flyttede hertil fra Svendborg for ikke så længe siden, fordi vi købte et værksted, hvor der hørte et hus med. Jeg synes, her er hyggeligt. Man kommer hinanden ved på en anden måde end i Svendborg, og her er masser af plads. Så jeg vil ikke tilbage. Der er jo heller ikke langt til Svendborg, hvis vi mangler noget, og det eneste, jeg synes, der mangler lidt herude, er noget bedre infrastruktur. Min søn på 11 år skal cykle ad Lundevej for at komme i skole, og den vej er så farlig, at jeg ikke tør lade ham gøre det. Så nogle cykelstier vil være velkomne.

5) Kim Davidsen, Stenstrup:
Foto: Katrine Becher Damkjær

- Når du spørger, hvad det bedste ved Stenstrup er, så ved jeg faktisk ikke, hvad jeg skal sige. Det er selvfølgelig godt, at byen ligger centralt, når man skal pendle, og at vi har en god brugs, men Stenstrup er en lidt underlig størrelse. For ser du på Kirkeby, er der masser af opbakning til alt muligt, men sådan er det ikke her i byen. Det irriterer mig også, at fodboldklubberne i de to byer mangler spillere, men alligevel ikke kan finde ud af at arbejde sammen. Så der mangler noget sammenhold, og så synes jeg også, at man burde gøre mere for at få nogle børnefamilier herud. Husene i byen bærer præg af, at her har været mange teglværker. De er enten meget store direktørboliger eller små arbejderboliger, så vi mangler noget nybyggeri. Men vi har masser af billige byggegrunde, så måske skulle man reklamere lidt mere for dem.

Stemmer fra Stenstrup: Cykelsti og sammenhold efterlyses

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce