Statslige arbejdspladser: Regeringen laver uddannelsesstation i Svendborg

Det er glædeligt, at Svendborg får en uddannelsesstation, men regeringen bør have mere i posen, mener Svendborg-borgmester Bo Hansen (S). Han forventer, at Svendborg får en stor institution, når regeringen præsenterer sin plan for udflytning af statslige arbejdspladser i dag. Foto: Tim K. Jensen

Statslige arbejdspladser: Regeringen laver uddannelsesstation i Svendborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svendborg vil få en uddannelsesstation, der er en lokal afdeling af Erhvervsakademiet Lillebælt i Odense. Det sker som et led i regeringens udflytning af statslige arbejdspladser, og Svendborg-borgmester Bo Hansen (S) er glad for beskeden. Men han forventer mere.

Svendborg: Et styk lokalafdeling af Erhvervsakademiet Lillebælt i Odense.

Det er, hvad der ifølge en pressemeddelelse fra Finansministeriet bliver placeret i Svendborg som led i regeringens "Bedre Balance II", som blandt andet inkluderer udflytning af statslige arbejdspladser.

Uddannelsesstationen, som den bliver kaldt, vil give elever på serviceøkonomuddannelsen på Erhvervsakademi Lillebælt mulighed for at tage dele af uddannelsen i Svendborg i stedet for at tage turen til Odense.

Og Svendborg-borgmester Bo Hansen (S) er glad for meldingen.

- Jeg ved, at det betyder, at halvdelen af serviceøkonomuddannelsen vil blive flyttet til Svendborg. Og målet fra dag et skal være, at vi skal have hele uddannelsen flyttet herned. Hvis vi viser, hvad vi kan, og sørger for at få de unge i praktik, er jeg sikker på, det kan lade sig gøre på sigt, siger Bo Hansen.

- Jeg har en forventning om noget mere. Der bør ligge en større institution til os.
Bo Hansen (S), borgmester i Svendborg

Der skal mere til

Omvendt anfører Bo Hansen, at der blot er omkring 20, der starter på serviceøkonomuddannelsen hvert år. Og at det hverken vil give arbejdspladser eller tilflytning i nævneværdigt omfang.

Så når regeringen præsenterer den færdige plan for anden omgang af udflytninger af statslige arbejdspladser på et pressemøde onsdag klokken 13, forventer borgmesteren, at Svendborg er en del af den.

- Jeg har en forventning om noget mere. Der bør ligge en større institution til os, siger han og minder om, at Sydfyn ingenting fik under første udflytning af statslige arbejdspladser, og at både minister for offentlig innovation Sophie Løhde (V) og skatteminister Karsten Lauritzen (V) besøgte byen i 2017.

- Jeg synes nok, de sendte signaler, der gør, at vi kan være optimistiske. De ved godt, at der skal mere end en uddannelsesstation til, før vi føler os hørt, siger Bo Hansen.

Det har ikke været muligt at få et interview med innovationsminister Sophie Løhde (V), og det har derfor ikke været muligt at spørge, om der er andet på vej til Svendborg.

Det skal i øvrigt oprettes i alt 10 uddannelsesstationer, og det er forventningen, at de vil komme til at huse mellem 500 og 1000 uddannelsespladser i alt. Stationerne bliver placeret i Kalundborg, Fredericia, Skjern, Holstebro, Nykøbing Falster, Rønne, Helsingør, Hobro, Hedensted - samt altså Svendborg.

Statslige arbejdspladser: Regeringen laver uddannelsesstation i Svendborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce