Svendborg har længe sukket efter og kæmpet for statslige job. Følg dagen på faa.dk.

Tirsdag meldte regeringen ud, at man opretter en såkaldt uddannelsesstation i Svendborg. Det betyder helt konkret en lokalafdeling af Erhvervsakademiet Lillebælt i Odense, der giver elever på serviceøkonomuddannelsen mulighed for at tage dele af uddannelsen i Svendborg i stedet for at tage turen til Odense.

Der starter anslået tyve studerende på uddannelsen hvert år, og det er uvist i hvilket omfang, det giver arbejdspladser til Sydfyn.

Onsdag klokken 13 præsenterer regeringen så en plan, der ifølge dr.dk skal flytte godt godt 1.800 statslige stillinger ud i provinsen.

Selv om Svendborg tirsdag fik en såkaldt uddannelsesstation, forventer borgmester Bo Hansen (S) flere statslige arbejdspladser til Svendborg.

Kommunen har siden 2015 arbejdet forgæves på både at få Søfartsstyrelsen, en politiskole og en af Skats styrelser til Sydfyn.

- Jeg vil ikke blive overrasket, hvis der kommer statslige job til Sydfyn i forbindelse med denne omgang af udflytning af statslige arbejdspladser, lød det tirsdag fra Elisabet Svane, politisk redaktør i Jysk Fynske Medier og med sin daglige gang på Christiansborg.

Fyns Amts Avis er til stede på borgmesterkontoret i Svendborg, og du kan umiddelbart efter regeringens offentliggørelse følge med her på fynsamtsavis.dk, hvor vi indhenter kommentarer.

Følg også med på her på hjemmesiden dagen igennem.

  • Byline

    Af:

    Webredaktør, Fynsamtsavis.dk. Ansat på Fyens Stiftstidende/Fyns Amts Avis siden januar 2012 og bor på Midtfyn - i landsbyen Espe - med kæreste og to børn. Arbejdssteder: 2017-: Fynsamtsavis.dk 2016: Erhvervsavisen Fyn 2012-16: Lokalredaktionen i Ringe 2012: Fyens.dk 2011-12: Journalistpraktikant på Fyens Stiftstidende i Middelfart og på samfundsredaktionen.

Mere om emnet

Se alle
1
Søger du nyt job?: Miljøstyrelsen slår de første stillinger op i Odense

Søger du nyt job?: Miljøstyrelsen slår de første stillinger op i Odense

Placering af Miljøstyrelsen er godt for alle

Placering af Miljøstyrelsen er godt for alle

Esben Lunde Larsen afslører: Her skal Miljøstyrelsen ligge i Odense

Esben Lunde Larsen afslører: Her skal Miljøstyrelsen ligge i Odense