Stævnechef efter stormfuld weekend til søs: - Den hårdeste Silverrudder nogensinde

Det har været den hårdeste Silverrudder nogensinde, mener stævnechef Ole Ingemann. Foto: Martin Ytting Rask

Stævnechef efter stormfuld weekend til søs: - Den hårdeste Silverrudder nogensinde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Årets Silverrudder var præget af voldsomt vejr, der medførte udskudt start og mandefald blandt deltagerne. Ifølge stævnechefen har vejret gjort det til den hårdeste Silverrudder nogensinde.

Svendborg: Klokken 15 søndag løb tiden ud for dette års Silverrudder-deltagere. Den samlede vinder blev Henrik Bøje Hansen, og af de i alt 138, der stillede til start lørdag morgen og formiddag, gennemførte 53 inden for tidsgrænsen.

Der var ellers 416 tilmeldte, men på grund af stormvejret fredag, blev starten udskudt til lørdag, og sejlerne skulle tilmelde sig igen, hvis de agtede at stille til start lørdag morgen. Det gjorde 189, og på trods af det store mandefald, er stævnechef Ole Ingemann alligevel godt tilfreds med weekenden.

- Det har været fantastisk. Alle mand har givet den en skalle, og det hele har spillet. Vi kunne godt have brugt knap så meget vind, men det er vi jo ikke herre over, siger Ole Ingemann, der heller ikke er i tvivl om årets Silverrudder i forhold til de andre år.

- Vejrforholdene har gjort det til den hårdeste Silverrudder. Der har været en masse strøm og kraftige vinde, så man skal hele tiden være oppe på mærkerne ude på båden. Sidste år var der pres på mennesket, fordi vi manglede vind. Men i år har presset både været på mennesket og båden, siger stævnechefen.

Denne 44 fods store, svenske X-båd endte få timer efter dette billede blev taget sin Silverrudder på stranden på Horne Land. Læs hele historien på FAA.dk/Søsiden.  Foto: Søren Stidsholt Nielsen.
Denne 44 fods store, svenske X-båd endte få timer efter dette billede blev taget sin Silverrudder på stranden på Horne Land. Læs hele historien på FAA.dk/Søsiden. Foto: Søren Stidsholt Nielsen.

En træt stævnechef

Der har været rigeligt at se til de seneste par dage for stævnechefen. Især den udskudte start, der foruden sejlerne også fik betydning for setuppet omkring kapsejladsen.

- Det krævede meget af vores frivillige, der skulle omstille sig hurtigt, men de har klaret det rigtigt godt. Så det har alt i alt været en rigtig god weekend, siger Ole Ingemann, der også har måttet ofte nattesøvnen de sidste par dage.

- Jeg vil skyde på, at jeg har fået mellem to og tre timer hver nat. Så jeg er en træt og tilfreds stævnechef, siger han.

Planlægningen af næste års Silverrudder, der kommer til at løbe af stablen i uge 38, er allerede i gang. Men der er dog lige én ting, stævnechefen skal først.

- Sove, lyder det resolut fra Ole Ingemann.

Alle resultater kan ses på Silverrudder.com.

Henvisning

Svensk 44 fods X-båd endte sin Silverrudder på Horne Strand. Læs historien på FAA.dk

Stævnechef efter stormfuld weekend til søs: - Den hårdeste Silverrudder nogensinde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce