Stadig flere udsatte børn


Stadig flere udsatte børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere og flere børn indberettes som værende udsatte i Svendborg. Samtidig skal kommunen spare

SVENDBORG: Stadig flere børn og unge i Svendborg kommune er så udsatte, at lærere og pædagoger vurderer, at de skal have kommunal støtte. Familieafdelingen, der sætter støtte og anbringelser i værk, modtog sidste år 440 underretninger fra bekymrede voksne. I år tegner det til at blive endnu flere.

Det viser en række svar til politikerne i Børn- og Ungeudvalget. Her kalder afdelingschef Anders Skare udviklingen for "en markant tilgang af underretninger".

- Vi har en markant stigning, og det skal vi have undersøgt, siger Anders Skare om antallet af underretninger, der de sidste par år er steget hvert år.

- Vi har sammenlignet os med andre kommuner, og der har vi rigtig mange underretninger, fortæller han.

Netop underretningerne er første skridt på vejen mod en kommunal indsats eller støtte til en udsat familie - om det så kan klares i hjemmet eller barnet skal anbringes.

Bekymrende

- Udviklingen på området er bekymrende, og det skal vi have afdækket, fortæller han.

Netop familieafdelingen står ellers foran massive besparelser, efter at en foreløbig regnskabsopgørelse for 2008 viser, at afdelingen styrer mod et overforbrug på 20,2 millioner kroner. Politikerne har derfor igangsat en forvaltningsrevision, der skal kulegrave afdelingen og dens pengeforbrug.

Netop denne kulegravning vil Anders Skare benytte sig af til at få undersøgt de mange underretninger.

- Der kan være mange begrundelser bag stigningen. Jeg vil ikke gisne om, hvorfor vi har den øgede tilgang, fortæller Anders Skare.

Intet gæt

Afdelingschefen tør derfor ikke gætte på, om de mange underretninger dækker over tunge sager med anbringelser, eller mere lette med behov for lidt ugentlig støtte. For politikerne i børn- og ungeudvalget udgør den stigende mængde underretninger en særlig udfordring, når de om kort tid skal finde besparelser på området.Hvor teknik og miljøudvalg kan vælge at udskyde en planlagt cykelsti til næste års budget, har familieområdet langt fra samme manøvrefrihed. Tværtimod er de bundet af lovgivningen til at sætte indsatser i værk over for udsatte børn.

Generel tendens

- At der er flere børn og familier, der kræver en særlig indsats, passer dårligt i forhold til, at der skal laves reduktioner, mener Socialdemokraternes Curt Sørensen.

Han tror, en del af stigningen skyldes en generel tendens til flere udsatte og fattige familier på landsplan.

- Det er skrækkeligt, at vi skal ud i den situation, hvor vi skal finde penge på de sociale udgifter. Det er skidt, det er rigtig skidt, mener han, men ser frem til, at området bliver kigget igennem med lup i forvaltningsrevisionen, så politikerne kan få svar på deres spørgsmål.

I sidste uge blev politikerne i Børn- og Ungeudvalget stillet over for en række sparemuligheder for i alt 41 millioner kroner. Udvalget har prioriteret en række steder, hvor man bedst kan undvære penge - men der er langt endnu op til de 20 millioner.

Stadig flere udsatte børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce