Spritbilist får knap halvandet års fængsel for trafikdrab

En mand skal i fængsel i et år og fire måneder efter i spirituspåvirket tilstand at have været forårsaget en trafikulykke med dødelig udgang. Arkivfoto: Michael Bager

Spritbilist får knap halvandet års fængsel for trafikdrab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En mandlig spritbilist på 51 år kørte i februar for to år siden frontalt ind i en bil på Sundbrovej. Fredag faldt der dom. Han skal i fængsel i et år og fire måneder, og han har fået frakendt kørekortet i fem år.

Svendborg/Langeland: Det gik grueligt galt, da en på daværende tidspunkt 51-årig mand fra Rudkøbing i februar 2017 kom kørende ad Sundbrovej i Svendborg klokken 21.40. Manden var nemlig spirituspåvirket med en promille på 1,49 og kørte på et tidspunkt bilen over i modsatte vejbane, hvor han kolliderede med en modkørende personbil.

Passageren i den modkørende bil - en 90-årig kvinde - afgik efterfølgende ved døden, mens chaufføren i den påkørte bil slap med knubs og skrammer.

Fredag faldt der dom i sagen ved Retten i Svendborg. Manden i varebilen er blev idømt et år og fire måneders ubetinget fængsel samt blev frakendt føreretten i fem år.

- Jeg påstod et år og fire måneders fængsel, og retten fulgte det, jeg påstod. Og så blev han frakendt føreretten i fem år. Så til punkt og prikke fulgte retten det, som jeg påstod, lyder det fra anklager Charlotte Ragus.

Forsinket

Det bemærkelsesværdige ved denne sag er, at den først er blevet afgjort efter to år.

- Ja, sagen er faktisk to år gammel. Det skyldes, at vi har afventet nogle udtalelser fra Retslægerådet, fordi den 90-årige kvinde først døde halvanden måned efter ulykken, så der har været et twist om, hvorvidt hendes død var en følge af ulykken, eller om det er en følge af noget andet, siger Charlotte Ragus.

Retslægerådet kom dog frem til, at hun døde som en direkte følge af ulykken, oplyser anklageren og uddyber, hvorfor der var tvivl om det.

- For det første var kvinden 90 år gammel. Og for det andet fandt man ud af, at hun havde lungekræft. Det var vist ikke noget, som hverken hende eller familien var orienteret om endnu, idet hun gik til nogle undersøgelser. Men det var årsagen til, at der var en twist om, hvad hun præcist døde af. Men det var altså ulykken, konkluderede retslægerådet, siger Charlotte Ragus.

Spritbilist får knap halvandet års fængsel for trafikdrab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce